Ελλάδα

Άνθιμος για την ταυτότητα φύλου: Ο θεός εποίησεν άρρεν και θήλυ

Για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει την αλλαγή ταυτότητας φίλου μίλησε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.

«Πως έζησε μια κοινωνία τόσα χρόνια, η ελληνική, η αμερικάνικη και σήμερα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς την αναγκαία εφεύρεση-απόφαση να ακυρωθεί δια νόμου η μετατροπή του φύλου. Δεν υπήρξε ποτέ, λάθος κάναμε τόσα χρόνια; Δηλαδή στα 2.000 εκατομμύρια χρόνια δεν υπήρχε τέτοιο θέμα;

Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης για την στάση που θα κρατήσει απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θα προχωρήσουν σε αυτή την διαδικασία, επισήμανε ότι:

«Ποτέ η εκκλησία δεν αποκλείει τους ανθρώπους από τη ζωή της και από την διδασκαλεία της εφόσον ομολογούν ότι είναι πιστοί. Αυτή τη στιγμή εάν ένα πρόσωπο υποστεί αυτή τη διαδικασία που ψηφίστηκε χθες και αρχίσει και κινείται ως άνθρωπος μέσα στην κοινωνία κι εκδηλώσει την πίστη του εγώ νομίζω ότι τότε η εκκλησία θα αποφανθεί ότι έχει δικαίωμα να είναι σε αυτή. Εφόσον είναι ακέραιον πρόσωπον διανοητικά, σωματικά και ο ίδιος ζητεί να προσέλθει στην εκκλησία, μπορεί να γίνει».

Σχετικά με το άρθρο που προβλέπει την αλλαγή ταυτότητας φύλου σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη:

«Ο θεός εποίησε τον άνθρωπο εκ του μηδενός, πρώτη του δημιουργία είναι ο αγγελικός κόσμος, μετά από την δημιουργία του αγγελικού κόσμου έχουμε την δημιουργία του ανθρώπου. Άρρεν και θήλυ εποίησεν αυτά. Όταν η εκκλησία μιλάει σήμερα δεν είναι γιατί το αποφασίσαμε εμείς ή ο αρχιεπίσκοπος βασιζόμαστε πάνω στην Αγία Γραφή».

Σχετικά με την δήλωση του κ. Ραγκούση ότι και «στην εκκλησία υπάρχουν ομοφυλόφιλοι» απάντησε:

«Τότε κι εμείς να πούμε ότι όλοι οι Έλληνες που ήταν χθες στη Βουλή των Ελλήνων μπορεί να έχουν τέτοιες ιδιαιτερότητες».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα