Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με χιόνια και καταιγίδες

xionia-kairos-660_4Χειμωνιάτικο αναμένεται το σκηνικό του καιρού τις επόμενες ημέρες. Έρχονται βροχές, καταιγίδες, ακόμα και χιόνια στα ορεινά – Πού και πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού. Ήδη από σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες θα πέσουν χιόνια στα βόρεια ορεινά.

Γι αύριο, Σάββατο (12/11) στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Από το βράδυ και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Κυριακή (13/11) αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.

Τη Δευτέρα (14/11) προβλέπονται λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Την Τρίτη (15/11) και την Τετάρτη (16/11) αναμένεται να σημειωθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα