Ελλάδα

Διαμαρτυρία στο Πεδίον του Άρεως για την γκετοποίηση της περιοχής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την εγκατάλειψη του Πεδίου του Άρεως και της ευρύτερης περιοχής πραγματοποίησαν χθες το βράδυ κάτοικοι και φορείς.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε από το Άγαλμα της Αθηνάς στην είσοδο του Πεδίου από την πλευρά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Οι κάτοικοι που συμμετείχαν φώτισαν την περιοχή με φακούς, κινητά τηλέφωνα και φαναράκια, θέλοντας να επισημάνουν το σκοτάδι στο οποίο βρίσκεται το πάρκο, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

«Ένα ολόκληρο καλοκαίρι πέρασε με σβησμένο το Πεδίον του Άρεως από τον χάρτη της πόλης μας, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των φωτιστικών δεν λειτουργούν παρά τις διαμαρτυρίες μας στην αρμόδια Περιφέρεια Αττικής. Ο Σεπτέμβρης του 2017 το βρίσκει κατασκότεινο, απότιστο, με αφρόντιστο πράσινο, βρώμικο…Η εγκαταλελειμμένη εδώ και πάνω από έναν χρόνο από την Περιφέρεια μοναδική προσβάσιμη Παιδική Χαρά του Πεδίου του Άρεως έκλεισε πλέον για λόγους ”επικινδυνότητας”, ενώ οι γονείς που τώρα αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους στην άλλη, μικρή Παιδική Χαρά, το κάνουν με ”ομάδες περιφρούρησης” από τον φόβο του κυκλώματος ναρκωτικών και πορνείας που λειτουργεί ακριβώς δίπλα», ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωσή τους κάτοικοι της περιοχής.

Δείτε το βίντεο από το ΑΜΠΕ:

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα