Πολιτική

Επιστολή Μητσοτάκη στον Κουρτς: Βέβαιος ότι θα διαφυλάξετε τις ευρωπαϊκές αξίες

Συγχαρητήρια επιστολή στον νικητή των εκλογών της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, έστειλε τη Δευτέρα ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθηση ότι επί των ημερών του Σεμπάστιαν Κουρτς θα διαφυλαχθούν οι ευρωπαϊκές αξίες και τόνισε πως ελπίζει σε περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του αυστριακού λαού με τον ελληνικό.
Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Σεμπάστιαν Κουρτς:
«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την εκλογική σας νίκη. Το Λαϊκό Κόμμα της Αυστρίας και εσείς προσωπικά δώσατε μια σκληρή μάχη και το τελικό αποτέλεσμα σας επιβράβευσε.

Θα ήθελα, επίσης, να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στη συγκρότηση της Κυβέρνησής σας και στην υλοποίηση των σημαντικών μεταρρυθμίσεων, που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Είμαι βέβαιος ότι υπό την δική σας ηγεσία, η Αυστρία θα διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού τις ευρωπαϊκές αξίες, που μας ενώνουν και ότι θα είστε στην πρώτη γραμμή της διαμόρφωσης του ευρωπαϊκού μέλλοντος προς όφελος των πολιτών μας.

Ευελπιστώ στη συνέχεια της συνεργασίας μας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κομμάτων μας και, πάνω απ’ όλα, του Αυστριακού και Ελληνικού λαού».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική