Διεθνή

Η Ίρμα σκότωσε 58 άτομα στη Φλόριντα

Στους 58 αυξήθηκαν σήμερα οι νεκροί σύμφωνα με νέα καταμέτρηση που βασίζεται στα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει οι τοπικές αρχές.

«Έχουμε 42 επιβεβαιωμένους θανάτους που αποδίδονται στον κυκλώνα Ίρμα» ανακοίνωσε ο Αλμπέρτο Μοσκόσο, εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Πολιτείας.

Ο αριθμός αυτός δεν περιλαμβάνει ωστόσο τα οκτώ θύματα που έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα στο αρχιπέλαγος των Κις, ούτε αυτά του γηροκομείου κοντά στο Μαϊάμι όπου οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους γιατί δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά μετά τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Για αυτήν την τελευταία τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη ποινική έρευνα.

Στο αρχιπέλαγος των Κις οι υπηρεσίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν το έργο τους πόρτα-πόρτα και οι τοπικές αρχές δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει έναν επίσημο απολογισμό αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η Κομητεία Μονρό -στην οποία υπάγονται διοικητικά τα Κις- ανέφερε πάντως την περασμένη Τετάρτη στο Twitter ότι είχε καταμετρήσει ως εκείνη την ημέρα οκτώ θανάτους που αποδίδονταν στο πέρασμα του κυκλώνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των σωστικών υπηρεσιών της Φλόριντα, δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από δηλητηρίαση του μονοξειδίου του άνθρακα, κάτι που συμβαίνει συχνά κατά τη διάρκεια της χρήσης ηλεκτρογεννητριών σε εσωτερικό χώρο, 14 υπέκυψαν στα τραύματά τους που ορισμένα οφείλονταν σε τροχαία και επτά άνθρωποι πνίγηκαν.

Περίπου 204.000 εστίες παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση την Τρίτη στη Φλόριντα, όπου περίπου 15 εκατομμύρια καταναλωτές συνολικά είχαν διακοπή του ρεύματος εξαιτίας της Ίρμας. Στους 2.800 είναι όσοι συνεχίζουν να βρίσκονται σε καταφύγια, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο κυκλώνας αυτός στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 40 ανθρώπους στα νησιά της Καραϊβικής που επλήγησαν από ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο, τον κυκλώνα Μαρία, τον οποίο χαρακτηρίζουν «δυνητικά καταστροφικό» αμερικανοί μετεωρολόγοι.

Ο κυκλώνας Μαρία άφησε πίσω του δύο νεκρούς και δύο αγνοούμενους στη Γουαδελούπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο νομάρχης του γαλλικού νησιού Ερίκ Μερ, σάρωσε τη Δομινίκα και πλήττει ήδη το Σεντ Κρουά στις αμερικανικές Παρθένες Νήσους, ενώ απειλεί το Πόρτο Ρίκο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή