Πολιτική

Η Ευρώπη βάζει «ταφόπλακα» στη συμφωνία Καμμένου με τη Σαουδική Αραβία

Μετά την πρόθεση της κυβέρνησης να παγώσει την συμφωνία που εκφράστηκε εμμέσως από του Νίκου Φίλη έρχεται άλλο ένα χαστούκι για την κυβέρνηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το Sputnik που επικαλείται πήγες της ΕΕ, η Ευρώπη σκοπεύει να επιβάλει εμπάργκο στις εξαγωγές όπλων στη Σαουδική Αραβία καθώς αυξάνονται οι υποψίες ότι τα συγκεκριμένα όπλα θα χρησιμοποιηθούν στις διαμάχες με την Συρία και την Υεμένη.

Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα αναφέρει οτι η Ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εμπάργκο στην εξαγωγή εξοπλισμού όπλων προς τη Σαουδική Αραβία. Αυτό μεγαλώνει τις υποψίες των Ευρωπαϊκών Αρχών πως αυτά τα όπλα θα χρησιμοποιούνταν για μάχες σε Συρία και Υεμένη, όπως λένε Ευρωπαϊκές διπλωματικές Αρχές.

Σύμφωνα με το Ρωσικό Πρακτορείο Sputnik, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει τη λύση στο θέμα, ζητώντας να προχωρήσουν στο εμπάργκο άμεσα καθώς φοβούνται πως από τη Ριάντ μπορεί να δοθούν τα όπλα σε τρομοκράτες στη Συρία, αλλά και να χρησιμοποιηθούν στις διαμάχες που λαμβάνουν μέρος στην Υεμένη.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, δεν υπάρχει ομοφωνία για το θέμα ακόμη ενώ σύμφωνα με πηγές του Πρακτορείου, το θέμα θα τεθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την προσεχή Τετάρτη στο Στρασβούργο, όπου πιθανότατα θα τεθεί σε ψηφοφορία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Πολιτική