Διεθνή

Η Κίνα «σκοτώνει» τη γραφειοκρατία για να τονώσει το «επιχειρείν»

H Kίνα απλοποίησε τις διοικητικές διαδικασίες που απαιτούνται για ην αδειοδότηση επιχειρήσεων, στην τελευταία προσπάθειά της να αναζωογονήσει την αγορά.

Συνολικά 35 διατάξεις σε 15 διοικητικούς νόμους και ρυθμίσεις τροποποιούνται, καταργώντας την υποχρέωση εγκρίσεων και δίνοντας τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να ενισχύσει την εποπτεία εκ των υστέρων, σύμφωνα με διάταγμα του κρατικού συμβουλίου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ.

Με την αναθεώρηση αυτή, η Κίνα ακύρωσε 20 διοικητικές εγκρίσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσωρινή αδειοδότηση τουριστικών οδηγών.
Οι νέες ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα, δίνοντας στις Αρχές μεγαλύτερες αρμοδιότητες για την εποπτεία σχετικών δραστηριοτήτων μετά την κατάργηση των εγκρίσεων.

Στην Κίνα, οι διοικητικές εγκρίσεις για τη λειτουργία επιχειρήσεων και την πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες συνεπάγονται συνήθως μακρόσυρτες και περιττές διαδικασίες. Για την απλοποίηση των διαδικασιών αυτών και τη μείωση του βάρους τους στις επιχειρήσεις και τα άτομα, η κυβέρνηση δεσμεύεται να εκχωρήσει αρμοδιότητες ή να εξαλείψει τις υπερβολικές απαιτήσεις.

Την τελευταία πενταετία, η Κίνα έκανε μεγάλα βήματα για τη δημιουργία ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος τόσο για τις εγχώριες όσο και τις ξένες εταιρείες. Με την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης, η κυβέρνηση επιτρέπει στην αγορά να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην οικονομία.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή