Ελλάδα

Η νεκροψία θα δείξει αν την Βρετανίδα ακτιβίστρια για τη λιτότητα σκότωσαν λύκοι, σκυλιά ή τσακάλια

Η νεκροψία που θα διεξαχθεί σήμερα στην Κομοτηνή από τον ιατροδικαστή Νίκο Κιφνίδη σε συνεργασία με επιστήμονες από το Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο θα δείξει την ακριβή αιτία θανάτου της Σίλια Χολινγκγουόρθ καθώς κανείς δεν μπορεί ακόμα να πει με βεβαιότητα αν η 63χρονη ακτιβίστρια για τη λιτότητα σκοτώθηκε από λύκους, σκυλιά ή τσακάλια ή αν η αιτία του θανάτου της ήταν παθολογική.

«Είναι μια πολύ ειδική περίπτωση. Περιμένω τους ειδικούς για να εξετάσουμε μαζί τα ευρήματα. Λύκοι, άγρια σκυλιά και τσακάλια είναι γνωστό ότι επιτίθενται στους ανθρώπους. Υπάρχουν βουνά και δάση εδώ, έχω δει ξανά στο παρελθόν Έλληνες και Βούλγαρους να πεθαίνουν με τέτοιο τρόπο» δήλωσε ο κ. Κιφνίδης σύμφωνα με τον Guardian.

Στη νεκροψία αναμένεται να είναι παρών και χείρουγρος κτηνίατρος προκειμένου να εισφέρει και αυτός τη γνώμη του.
Για την αστυνομία, εντωμεταξύ, άλυτο μυστήριο παραμένει το γιατί η Χολινγκγουόρθ βρέθηκε σε αυτό το απομονωμένο σημείο.

«Τι έκανε εκεί; Το σημείο είναι πολύ απομονωμένο, πολύ δύσκολο να προσεγγιστεί με τα πόδια και 3-4 χλμ. μακριά από τον αρχαιολογικό τόπο που φέρεται να ήθελε να επισκεφτεί» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Θοδωρής Χρονόπουλος.

Στο σημείο που εντοπίστηκε η σορός της 63χρονης βρέθηκαν επίσης ένα κινητό τηλέφωνο, ένα διαβατήριο, το καπέλο, ένα παπούτσι και μια τσάντα, στοιχεία που ίσως να μπορούν να «μιλήσουν» στις αρχές.

Η ΕΛΑΣ έχει ζητήσει και άρση του τηλεπικοινωνιακού απορρήτου προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες ήταν οι τελευταίες κλήσεις της Βρετανίδας καθώς φέρεται να μίλησε με συγγενείς της καλώντας σε βοήθεια.

Μια πρώτη εκτίμηση, σύμφωνα με τον κ. Χρονόπουλο, είναι ότι η Χελινγκγουόρθ χάθηκε όταν προσπάθησε να βρει το δρόμο της πίσω στο ξενοδοχείο της Μαρώνιας όπου διέμενε.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα