Αθλητισμός

Λεωνίδας Λεουτσάκος: Είναι οριστικό, η Football League ξεκινά κανονικά

H Football League είναι έτοιμη να ξεκινήσει χωρίς την άδεια της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπως δήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής φιλοξενήθηκε στον Metropolis 95.5, όπου ανέφερε πως ο Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε τη συναίνεσή του για τη σέντρα του πρωταθλήματος, χωρίς προηγουμένως να γίνει έλεγχος από την ΕΕΑ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Θα ξεκινήσουμε κανονικά. Είμαι σίγουρος. Η Επιτροπή αυτή δεν δίνει άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Ελέγχει τους μετόχους».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος να προσφύγουν οι ομάδες οι έχουν έννομο συμφέρον:

«Βεβαίως. Αν υπάρχει κάποιος που δεν έχει άδεια, εύλογο είναι να μην υπάρχει στο πρωτάθλημα. Έως την άλλη εβδομάδα θα έχει λυθεί το θέμα. Μίλησα με τον Υπουργό και αυτό το θέμα της παραίτησης των μελών δεν στέκει. Για τα λεφτά της σύνταξης, δεν υφίσταται αυτό. Δεν υπάρχει. Κατάλαβαν λάθος. Αυτή την ενημέρωση έχω εγώ. Δεν τους κρατούν τα λεφτά, αυτή την ενημέρωση έχω από το Υπουργείο. Από ό,τι μου είπαν ο ένας από τους δύο θα γυρίσει σίγουρα, δεν ξέρω ποιος. Έχω τη διαβεβαίωση ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρχει κάποια επιτροπή που θα ελέγξει φακέλους. Αλλά και να μην προλάβει να οριστεί το δεύτερο μέλος, εμείς θα ξεκινήσουμε. Ας γίνει η επιτροπή μετέπειτα και τις επόμενες ημέρες θα ελέγξει τους φακέλους. Δεν μπορούμε να πάμε πίσω εμείς. Και χρονικά, γιατί έχουμε πέντε εμβόλιμες και λόγω Μουντιάλ πρέπει να τελειώσει το πρωτάθλημα και τηλεοπτικά, γιατί πιεζόμαστε και χορηγικά, γιατί δεν έχουμε βρει αυτά που θέλουμε να βρούμε. Δεν φταίμε εμείς που παραιτήθηκε η Επιτροπή. Δεν χάθηκε ο κόσμος να παίξουμε μία εβδομάδα και μετά να ελέγξουν τους φακέλους. Θα ξεκινήσουμε κανονικά, είναι οριστικό».

Για το αν συμφωνούν οι ομάδες: «Βεβαίως. Δεν είναι το θέμα να συμφωνήσουν. Έχουμε ένα κανάλι, την ΕΡΤ και πρέπει να ξεκινήσουμε. Θα χάσουμε και αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Πιεζόμαστε από όλες τις μεριές. Δέκα ημέρες πριν παραιτήθηκαν δύο μέλη της Επιτροπής… Έχω τη συγκατάθεση του Υπουργού που μου είπε να ξεκινήσουμε. Τη Δευτέρα ή την Τρίτη θα βρεθεί λύση. Μου είπε ότι ξεκινάει κανονικά το πρωτάθλημα. Δεν ήξερε και ο Υπουργός ότι θα παραιτούνταν πριν λίγες ημέρες. Αν κόβουν στους ανθρώπους, κακώς κόβουν. Είπα προ ημερών να τους δώσει το ποσό η Football League να ξεκινήσουμε. Είναι ωμός εκβιασμός. Εμείς εκβιαζόμαστε, δεν εκβιάζουμε κανέναν. Δεν ξέρουμε ποιος το κάνει, αλλά μας φέρνουν προ τετελεσμένων γεγονότων. Ας μας ενημερώσουν, συγγνώμη δηλαδή. Ας ενημερώσουν τον Υπουργό. Γιατί πρέπει εμείς να τα μαθαίνουμε συνέχεια τελευταίοι; Έγιναν αυτά που έγιναν το καλοκαίρι, πάλι τα χρεώθηκε ο Λεουτσάκος, γιατί δεν ανεβαίνει ο ένας και ο άλλος. Λες και είμαι ο πρόεδρος της ΕΠΟ εγώ και θα αποφασίζω τι γίνεται. Κατέληξαν τελικά ποιες θα είναι οι 18 ομάδες και τώρα φταίμε πάλι εμείς. Ξεκινάμε κανονικά».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Αθλητισμός