Διεθνή

Μέι: Ισχύει η πρόσκληση στον Ντόναλντ Τραμπ παρά την παρεξήγηση

Η πρόσκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να επισκεφθεί επίσημα τη Βρετανία ισχύει, παρά την αντίδρασή του μετά την επίθεση της Παρασκευής στο Λονδίνο και τη μετέπειτα οργή της πρωθυπουργού της χώρας Τερέζα Μέι, διαβεβαίωσε η ίδια η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

«Η Αυτή Μεγαλειότης του απηύθυνε μια πρόσκληση και ο πρόεδρος την αποδέχθηκε. Απομένει να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες και τον τρόπο οργάνωσης» εξήγησε η Τερέζα Μέι σε μια συνέντευξη που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και μεταδόθηκε σήμερα από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC.

«Τα πηγαίνω καλά με εκείνον. Και σίγουρα, όπως το γνωρίζετε, ο πρόεδρος Τραμπ τρέφει συναισθήματα στοργής προς τη Βρετανία. Όπως πολλοί Αμερικάνοι, έχουμε οικογενειακούς δεσμούς με τη Βρετανία και εργαζόμαστε πολύ καλά μαζί. Η Βρετανία και οι ΗΠΑ διατηρούν πάντα μια ειδική σχέση και πάντα εργάστηκαν πολύ καλά μαζί» υπογράμμισε η Βρετανίδα πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με το AFP, η Μέι επανήλθε και στο θέμα των δηλώσεων του μεγιστάνα, μετά την επίθεση στο Λονδίνο, την ευθύνη της οποία ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κι είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν 30 άνθρωποι.

«Πιστεύω ότι δεν προσφέρει καμία βοήθεια όταν κάποιος προβαίνει σε εικασίες σχετικά με μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη» υπογράμμισε.

«Άλλη μια επίθεση στο Λονδίνο από έναν αποτυχημένο τρομοκράτη. Πρόκειται για άρρωστους και παράφρονες ανθρώπους που βρίσκονταν στο μικροσκόπιο της Σκότλαντ Γιαρντ» είχε γράψει ο Ρεπουμπλικανός στο Twitter προκαλώντας την οργή της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης.

Εξάλλου, σχετικά με τη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, η Τερέζα Μέι σημείωσε ότι θα ήθελε να επικεντρωθεί στην παρουσία των «τρομοκρατών» στο Διαδίκτυο.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή