Οικονομία

Μοσκοβισί: Είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε

Την πόρτα του υπουργείου Οικονομικών πέρασε λίγο πριν τις 8:45 ο Πιερ Μοσκοβισί για την συνάντησή του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του ο κ. Μοσκοβισί μπαίνοντας στο κτήριο είπε ότι «είμαστε κοντά αλλά υπάρχει ακόμα δουλειά να κάνουμε» ενώ ειδικά για το Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου έκανε λόγο για «μια ημερομηνία- ορόσημο, που μπορεί να γίνει μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

«Έχει γίνει μεγάλη πρόοδος και υπάρχουν ορισμένα μικρά βήματα ακόμη που πρέπει να γίνουν για να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση», δήλωσε ο κοινοτικός επίτροπος.

«Είμαι σίγουρος και ελπίζω ότι θα βρούμε την καλύτερη λύση για την Ελλάδα», είπε, επισημαίνοντας πως είχε «μια δημιουργική συνάντηση» με τον κ. Τσακαλώτο, ενώ έχει γίνει και μια προετοιμασία με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξετάζει τις παραμέτρους.

«Αίσθησή μου είναι πως χρειαζόμαστε μια δυνατή Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Η οικονομία πάει καλά και οι προβλέψεις μας είναι ότι θα πάει καλύτερα. Χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις, αλλά όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος επίτροπος.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Οικονομία