Selected

Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση όφειλε να αξιοποιήσει το πακέτο Γιούνκερ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το πακέτο Γιούνκερ και τις δηλώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Η τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ τονίζει ότι «ο κ. Φλαμπουράρης έπρεπε να γνωρίζει ότι το πακέτο Γιούνκερ μπορεί να χρηματοδοτήσει ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΣΔΙΤ και δημόσιες επενδύσεις που δημιουργούν έσοδα, με την προϋπόθεση ότι οι λέξεις “επενδυτικό” και “σχέδιο” είναι κατανοητές στην Κυβέρνηση».

«Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη γλώσσα. Όμως, τις δυνατότητες αξιοποίησης πόρων προς όφελος της χώρας, θα έπρεπε να τις γνωρίζει» καταλήγει η δήλωση.
Ολόκληρη η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη:

«Ο Υπουργός Επικρατείας κ. Φλαμπουράρης στην τηλεοπτική του συνέντευξη είπε ότι το Επενδυτικό Σχέδιο Γιούνκερ “χρειάζεται business plan, θέλει έσοδα μείον έξοδα να είναι συν. Δεν το έχουμε κάνει αυτό διότι, όπως γνωρίζετε το οικονομικό επιτελείο έχει τόσος ανάγκες και τόσες αρμοδιότητες στις οποίες πρέπει να ανταπεξέλθει, που αυτό έχει μείνει λίγο πίσω”.

Σήμερα, έκανε λόγο για διαστρέβλωση των δηλώσεών του. Η πραγματικότητα είναι ότι η Κυβέρνηση, εφόσον είχε στα χέρια της αυτό το χρηματοδοτικό εργαλείο, όφειλε να προβεί σε κεντρικό σχεδιασμό προκειμένου να το αξιοποιήσει.

Ο κ. Φλαμπουράρης έπρεπε να γνωρίζει ότι το πακέτο Γιούνκερ μπορεί να χρηματοδοτήσει ιδιωτικές επιχειρήσεις, ΣΔΙΤ και δημόσιες επενδύσεις που δημιουργούν έσοδα, με την προϋπόθεση ότι οι λέξεις “επενδυτικό” και “σχέδιο” είναι κατανοητές στην Κυβέρνηση.

Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη γλώσσα. Όμως, τις δυνατότητες αξιοποίησης πόρων προς όφελος της χώρας, θα έπρεπε να τις γνωρίζει».

Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/mpakogianni-kivernisi-ofile-na-axiopiisi-to-paketo-giounker

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected