UncategorizedΔιεθνή

Ντάισελμπλουμ: Καμία συμφωνία στις 7 Απριλίου, πάμε για έκτακτο Eurogroup

daiselmploum-ge708rΔεν πέρασε ούτε μισή ώρα από τη «διαρροή» της κυβέρνησης ότι η συμφωνία και η ψήφιση είναι προ των πυλών, και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τη διέψευσε.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης υποστήριξε ότι είναι πολύ νωρίς για να υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της 7ης Απριλίου, ακόμα και αν επιστρέψουν τη Δευτέρα οι θεσμοί στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε: «Η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν θα ολοκληρωθεί στο επόμενο Eurogroup. Ελπίζουμε ότι θα μπορούμε να την εγκρίνουμε σύντομα, αλλά αυτό δεν θα γίνει στις 7 Απριλίου στη Βαλέτα, είναι πολύ νωρίς. Έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαίων πιστωτών και της Ελλάδας για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Είναι πάντοτε δυνατό να συγκαλέσουμε ένα έκτακτο Eurogroup και αυτό δεν είναι επίσημη ανακοίνωση, αλλά η δυνατότητα παραμένει».

Κομισιόν: Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για επιστροφή θεσμών

Δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία επιστροφής των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, επεσήμανε νωρίτερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Εντός της ημέρας αποφασίζουν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών αν και πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα για να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (SLA), ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

Υπενθυμίζεται πως και πριν από λίγες ημέρες είχε ακουστεί η πιθανότητα για ένα έκτακτο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στις 28 Απριλίου ή στις αρχές Μαΐου.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστα Ζουράρις, αναφερόμενος στην ενημέρωση των βουλευτών των ΑΝΕΛ από τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Εφη Αχτσιόγλου, είπε πως η υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση είναι υπό εξέλιξη και είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Εurogroup αρχές Μαΐου, όπου θα συζητηθεί η έναρξη των συζητήσεων για τα μέτρα κατά του χρέους.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Uncategorized