Τεχνολογία

Ο άνθρωπος που παρίστανε τον εφευρέτη του email… δεν είναι τελικά

Κάποιος Shiva Ayyadurai περνούσε εδώ και καιρό ως εφευρέτης του email, δίνοντας και ένα τσούρμο συνεντεύξεις σε περιοδικά τεχνολογίας και ποικίλης ύλης ως ο δημιουργός του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μόνο που τώρα ένα δικαστήριο της Μασαχουσέτης κήρυξε αβάσιμη τη μήνυση που κατέθεσε ο Αμερικανός κατά των τεχνολογικών ιστοσελίδων Techdirt και Gawker τον Ιανουάριο, οι οποίες δεν πίστεψαν τους ισχυρισμούς του, στερώντας του μερικά πολύτιμα εκατομμύρια.

Ποιος είναι όμως ο τύπος που προσπαθεί να πάρει την τιμή του εφευρέτη του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; Φανατικός οπαδός του Τραμπ και υποψήφιος για μια θεσούλα στη Γερουσία, παλεύει εδώ και χρόνια να του αναγνωρίσουν την «εφεύρεσή» του. Χωρίς στοιχεία όλα αυτά, παρά με μηνύσεις, αγωγές και αντεγκλήσεις!

Το 2014 ήρθε η τελευταία του μήνυση κατά του ιδρυτή του Techdirt, Mike Masnick, για ένα ποστ του στο οποίο κατηγορούσε τη «Huffington Post» που προωθούσε -στη συλλογιστική του πάντα- τα ψέματα του ανθρώπου που «παριστάνει πως εφηύρε το email και ψάχνει βραβεία στα 15 εκατ. δολάρια που ζητά σε αποζημιώσεις», ένα ποσό που θα φαλίριζε στη στιγμή το site.

Το ίδιο έκανε ο επίδοξος εφευρέτης και στο Gawker, το οποίο έκανε τελικά εξωδικαστικό συμβιβασμό δίνοντάς του 750.000 δολάρια!

Ο δικαστής Frank Dennis Saylor απέρριψε πάντως τη μήνυσή του καθώς «απέτυχε να στοιχειοθετήσει την υπόθεσή του». Κι αυτό γιατί όλοι, πλην του Ayyadurai, υποδεικνύουν ως εφευρέτη του email τον Ρέι Τόμλινσον.

Ο Masnick χαιρέτισε φυσικά την απόφαση σε ένα νέο post, αποκαλώντας τη «μεγάλη νίκη για την ελευθερία του λόγου». Πολλοί προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον επίδοξο εφευρέτη, ο οποίος κρατά ωστόσο κλειστά τα χαρτιά του.

Για την ώρα τουλάχιστον…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Τεχνολογία