Διεθνή

Ο Τραμπ στέλνει το αεροπλανοφόρο USS Carl Vinson στη Νότια Κορέα

ImageHandler (11)Το Καρλ Βίνσον, το οποίο συνοδεύουν πολλά ακόμη αμερικανικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, έλαβε διαταγή να πλεύσει προς την κορεατική χερσόνησο στις αρχές Απριλίου

Τρία αμερικανικά αεροπλανοφόρα θα πλεύσουν –όπως μεταδίδουν νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ- στη Θάλασσα της Ιαπωνίας την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για τα USS Carl Vinson, USS Ronald Reagan και USS Nimitz.

Ουάσινγκτον και Σεούλ συζητούν τη διεξαγωγή κοινών ναυτικών γυμνασίων, όπου θα λάβουν μέρος τα τρία αεροπλανοφόρα, με το Καρλ Βίνσον να αναμένεται να εισέλθει στη Θάλασσα της Ιαπωνίας ως την 25η Απριλίου και τα άλλα δύο σύντομα, μετέδωσε το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, επικαλούμενο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Την Κυριακή οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας και των ΗΠΑ ανακοίνωσαν την καταγραφή μιας αποτυχημένης δοκιμαστικής εκτόξευσης βαλλιστικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Την Παρασκευή πάντως, το βορειοκορεάτικο επιτελείο απείλησε ότι θα καταστρέψει αμερικανικά πολεμικά που πλέουν κοντά στην κορεατική χερσόνησο σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης.

Το Καρλ Βίνσον, το οποίο συνοδεύουν πολλά ακόμη αμερικανικά πολεμικά, συμπεριλαμβανομένων αντιτορπιλικών, έλαβε διαταγή να πλεύσει προς την κορεατική χερσόνησο στις αρχές Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή