Διεθνή

Πούτιν: Να συνεχιστούν οι συνομιλίες μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων

Η Αίγυπτος και τη Ρωσία υπέγραψαν σήμερα στο Κάιρο την τελική σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου αιγυπτιακού σταθμού πυρηνικής ενέργειας στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η σύμβαση, που υπογράφτηκε παρουσία των προέδρων Βλαντίμιρ Πούτιν και Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι, επικυρώνει τη συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει οι δύο χώρες τον Νοέμβριο του 2015 για την κατασκευή στην περιοχή Νταμπάα τεσσάρων αντιδραστήρων ισχύος 1.200 μεγαβάτ έκαστος.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δήλωσε, μετά τη συνάντησή του με τον Σίσι, πως η Ρωσία είναι έτοιμη επί της αρχής να επαναλάβει τις απευθείας επιβατικές πτήσεις προς την Αίγυπτο και μια συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί στο εγγύς μέλλον.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, η Ρωσία είναι έτοιμη αυτή την εβδομάδα να υπογράψει ένα πρωτόκολλο με την Αίγυπτο για την επανάληψη των πτήσεων ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κάιρο, και ότι οι πτήσεις μπορεί να επαναληφθούν στις αρχές Φεβρουαρίου στα δρομολόγια που πραγματοποιούν η EgyptAir και η Aeroflot.

Εξάλλου, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως οποιαδήποτε βήματα που προκαταλαμβάνουν μια πιθανή συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστίνιους είναι αντιπαραγωγικά και αποσταθεροποιητικά και τάχθηκε υπέρ της επανάληψης των απευθείας συνομιλιών μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων σε όλα τα αμφισβητούμενα θέματα, περιλαμβανομένου του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή