Ελλάδα

Προφυλακίστηκε ο 32χρονος για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου

Χωρίς την παρουσία δικηγόρου απολογήθηκε ενώπιον του ανακριτή ο 32χρονος Αλβανός ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Ο κατηγορούμενος παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή για λίγα μόνο λεπτά. Στη συνέχεια με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Ο 32χρονος στην σύντομη απολογία του φέρεται να επιβεβαίωσε όσα είπε στους αστυνομικούς ομολογώντας ότι ήταν εκείνος που πάτησε την σκανδάλη στη μοιραία συνάντηση. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε πως πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον άτυχο δικηγόρο αλλά να τον εκφοβίσει.

Ο κατηγορούμενος εμφανίζεται, σύμφωνα με τις αρχές, να έχει κατονομάσει ως ηθικούς αυτουργούς τρεις συμπατριώτες του, έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού. Αυτοί φέρονται να «παρήγγειλαν», αντί αμοιβής 20.000 ευρώ, τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Τελικός αποδέκτης του εκφοβισμού, σύμφωνα με τις αρχές, ήταν πελάτης του δικηγόρου ο οποίος κρατείται για την υπόθεση της Energa.

Νωρίτερα, ο 32χρονος βρέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, όπου εκτελέστηκε το ένταλμα που εκκρεμούσε σε βάρος του για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις που σχετίζονται με την ανθρωποκτονία του γνωστού ποινικολόγου.

Ειδικότερα, η ποινική δίωξη που έχει ασκηθεί σε βάρος των πέντε κατηγορούμενων για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, αφορά κατά περίσταση τις εξής αξιόποινες πράξεις:

– Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως από κοινού

-Ηθική αυτουργία σε αυτή από κοινού και κατά συρροή

– Ληστεία από κοινού και κατά συρροή

– Απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία

– Παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 32χρονος Αλβανός είχε καταδικαστεί τον Απρίλιο 2016 σε κάθειρξη 6 ετών για κλοπές. Αρχικά, οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και στη συνέχεια στις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας Χαλκιδικής.

Επρόκειτο να αποφυλακιστεί τον Δεκέμβριο του 2018, ωστόσο, στις 5 Σεπτεμβρίου, έχοντας συμπληρώσει το 1/5 έκτισης της ποινής πήρε πενθήμερη άδεια, όπως είχε δικαίωμα, και δεν επέστρεψε στη φυλακή.

Αμέσως μετά την παραβίαση της άδειας διατάχθηκε έρευνα για τις συνθήκες απόδρασής του.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα