Αθλητισμός

Συνεχίζει την αναρρίχησή της στην παγκόσμια κατάταξη η Σάκκαρη

Άλλη μια θέση κέρδισε η Μαρία Σάκκαρη, η οποία για τέταρτη συνεχόμενη εβδομάδα βελτίωσε το career high της. Η 22χρονη πρωταθλήτρια ανέβηκε στο Νο 48 της παγκόσμιας κατάταξης, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία στο WTA Tour.

Το μεγάλο άλμα για τη Μαρία είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες, όταν πήρε τους βαθμούς από την πορεία της έως τα ημιτελικά του Wuhan Open και από το Νο 80, το οποίο επίσης ήταν career high ανέβηκε στο Νο 50. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγε στο Νο 49 και τώρα κέρδισε άλλη μια θέση, χάρη στη νίκη που πέτυχε στην Tianjin της Κίνας.

Η δεύτερη καλύτερη Ελληνίδα τενίστρια, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, κέρδισε τέσσερις θέσεις και πλησιάζει στην επιστροφή της στο Top 200 της WTA, καθώς βρίσκεται στο Νο 203 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στους άνδρες, άλμα εννέα θέσεων πραγματοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 122 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά και την πρώτη ATP-level νίκη που πέτυχε στην Σανγκάη. Ο 19χρονος Έλληνας τενίστας είχε φτάσει στο career high του, Νο 115, πριν από 2 εβδομάδες, ενώ ο μεγάλος του στόχος είναι να μπει στο Top 100 πριν ολοκληρωθεί η χρονιά.

Ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας τενίστας αυτή τη στιγμή, Γιάννης Στεργίου, κέρδισε επτά θέσεις και για πρώτη φορά στην καριέρα του είναι πιο ψηλά από το Νο 1.000 και συγκεκριμένα βρίσκεται στο Νο 993 του κόσμου, με 12 βαθμούς.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Αθλητισμός