UncategorizedΠολιτική

Σόου Πολάκη με «μεταφερόμενους» ασθενείς στη Ζάκυνθο

ImageHandler (10)Με τρία «εισαγόμενα», από την Πελοπόννησο, χειρουργικά περιστατικά, με «μεταφερόμενο» προσωπικό υγείας και υπό την υψηλή εποπτεία του κ. Παύλου Πολάκη, ως αναπληρωτή υπουργού Υγείας αλλά και ως γιατρού, λειτουργούν σήμερα τα χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Οι τρεις ασθενείς, κατά πληροφορίες αλβανικής καταγωγής, υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις για αφαίρεση κήλης και χολής από γιατρούς που μετακινήθηκαν από άλλα νοσοκομεία, όπως της Κυπαρισσίας, καθώς ο Διευθυντής Χειρουργικού τομέα και ο Διευθυντής Αναισθησιολογίας έχουν τεθεί εκτός νοσοκομείου  με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είχε κλείσει τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς μία 41χρονη κατέληξε και άλλοι τέσσερις ασθενείς είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω μετεγχειρητικών επιπλοκών που συσχετίστηκαν με τις συνθήκες των χειρουργείων, είτε με την κεντρική παροχή ιατρικών αερίων είτε με ενδονοσοκομειακά μικρόβια. Για το θέμα διενεργήθηκαν έλεγχοι αλλά δεν αποσαφηνίστηκε ο λόγος των επιπλοκών. Τον περασμένο Μάρτιο ο κ. Πολάκης έδωσε εντολή να ανοίξουν τα χειρουργεία, παρά τις σοβαρές ενστάσεις του προσωπικού, αποδίδοντας τις αντιρρήσεις τους σε σκοπιμότητες προσωπικές και σε λόγους απαξίωσης του ΕΣΥ.

Το πρωτοφανές περιστατικό της εισαγωγής ασθενών αλλά και γιατρών στα «πολύπαθα» χειρουργεία του νοσοκομείου Ζακύνθου αποκαλύπτει  η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), χαρακτηρίζοντας το μάλιστα «ένα ακόμη σόου του Πολάκη», καθώς ο αναπληρωτής υπουργός είχε μπει και είχε χειρουργήσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης τον περσινό Αύγουστο, για να δώσει προσωπικά ο ίδιος το μήνυμα για την εύρυθμη και ασφαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Παράλληλα, βέβαια, φαίνεται πως ο κ. Πολάκης στέλνει και άλλο μήνυμα, για το πώς αντιλαμβάνεται την ιατρική δεοντολογία και το ιατρικό πρωτόκολλο στα χειρουργεία, εφόσον επιλέγει να μπαινοβγαίνει στις αίθουσες βγάζοντας και βάζοντας τη χειρουργική ποδιά και κρατώντας το νυστέρι κατά το δοκούν.

«Έχει χαθεί κάθε ίχνος σοβαρότητας και ιατρικής δεοντολογίας στα δημόσια νοσοκομεία. Με παράνομες και αντιδεοντολογικές πρακτικές ο κ. Πολάκης  βρίσκεται αυτήν την ώρα στο Νοσοκομείο Ζακύνθου και χειρουργεί μεταφερόμενους ασθενείς για επικοινωνιακούς λόγους. Αιφνιδιαστικά σήμερα εισέβαλε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου με μεταφερόμενους Ιατρούς Χειρουργούς και Αναισθησιολόγους, Νοσηλευτές Χειρουργείου και Αναισθησιολογικού, ακόμη και υλικά και γάζες από άλλα Νοσοκομεία και παράνομα πέταξαν έξω το προσωπικό του Νοσοκομείου και χειρουργούν τρεις ασθενείς από άλλο μέρος»  λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, κ. Μιχάλης Γιαννάκος.

Διακομιδή εγκύου συνοδεία αγροτικής γιατρού

Κι ενώ το υπουργείο Υγείας διατείνεται για την ασφάλεια των χειρουργείων, η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως την περασμένη Παρασκευή η Διοίκηση, ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής Γυναικολογικής του νοσοκομείου Ζακύνθου υποχρέωσαν αγροτική ιατρό να διακομίσει με αγροτικό όχημα των τσιγγάνων έγκυο γυναίκα με πρόβλημα. «Το αγροτικό όχημα με την έγκυο και την αγροτική ιατρό επιβιβάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο φερυ μποτ για Πάτρα» καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι οι αγροτικοί γιατροί απαγορεύεται να συνοδεύουν περιστατικά που χρειάζονται διακομιδή.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Uncategorized