Διεθνή

Τον ερχόμενο Ιανουάριο οι προεδρικές εκλογές στην Κύπρο

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο θα διεξαχθεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ), στις 28 Ιανουαρίου και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 4 Φεβρουαρίου, 2018.

Οι σημαντικότεροι σταθμοί έως τις εκλογές, σύμφωνα με το ΓΤΠ, θα είναι οι εξής:

Στις 15/12/2017 θα εκδοθεί το Διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για προκήρυξη των εκλογών, ο διορισμός γενικού εφόρου εκλογής και λοιπών εφόρων. Η 18η Δεκεμβρίου είναι η τελευταία ημέρα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο, καθώς και η τελευταία ημέρα υποβολής δηλώσεων για ψηφοφορία στα εκλογικά κέντρα εξωτερικού.
Στις 22 του ίδιου μήνα θα γίνει η γνωστοποίηση του γενικού εφόρου εκλογής για τον καθορισμό του χρόνου και του τόπου υποβολής των υποψηφιοτήτων και στις 29 Δεκεμβρίου η επίσημη υποβολή υποψηφιοτήτων.
Με τον νέο χρόνο, στις 12 Ιανουαρίου 2018 θα εκδοθεί το Διάταγμα του υπουργού Εσωτερικών για την υποδιαίρεση των εκλογικών τμημάτων και στις 19 Ιανουαρίου η δημοσίευση γνωστοποίησης του γενικού εφόρου εκλογής για τον καθορισμό των εκλογικών κέντρων και την κατανομή των εκλογέων σε αυτά.
Υπενθυμίζεται, ότι οι βασικοί υποψήφιοι για το προεδρικό αξίωμα είναι: ο Σταύρος Μαλάς, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος υποστηρίζεται από το κόμμα του, από την ΕΔΕΚ και το Κίνημα Αλληλεγγύη, και ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας.

Εξάλλου, περί τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινώσει ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, την απόφαση του αν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στο προεδρικό αξίωμα.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Διεθνή