Ελλάδα

Φοβούνται να μιλήσουν οι απαγωγείς Λεμπιδάκη, αναζητούνται και άλλα άτομα

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά τη μαραθώνια απολογία τους στις ανακριτικές αρχές του Ηρακλείου, που ξεκίνησε στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Σύμφωνα, ωστόσο, με τους συνηγόρους υπεράσπισης των προφυλακισθέντων, αυτοί που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την απαγωγή δεν βρίσκονται ανάμεσα στους συλληφθέντες.

Τουλάχιστον δυο από τους επτά συλληφθέντες είπαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι φοβούνται να μιλήσουν, γιατί ανησυχούν για τη ζωή τους αλλά και για τη ζωή των οικογενειών τους.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί οκτώ άτομα, συμπεριλαμβανομένης της 16χρονης αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ενώ η Αστυνομία αναζητεί άλλους οκτώ, οι οποίοι μέσα από τη δικογραφία και τις παρακολουθήσεις φαίνεται πως εμπλέκονται στην υπόθεση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές αναζητούν οκτώ άτομα, που προκύπτουν από καταθέσεις και παρακολουθήσεις μεταξύ των οποίων είναι ο «φιλόσοφος», ο «Γιάννης ο Ρώσος», ο «Άκης», οι οποίοι φέρεται να έχουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι επτά είναι: Διακεκριμένη περίπτωση αρπαγής, συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση με την επιβαρυντική περίσταση χρήσης όπλων και επιδίωξης οικονομικού οφέλους, απόπειρα εκβίασης από κοινού, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένη περίπτωση κατοχής πολεμικού όπλου και εμπρησμός.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα