Ελλάδα

«Φοβόμαστε για τη ζωή μας» λένε οι δύο πράκτορες της ΠΓΔΜ

Για την Τρίτη, 24 Οκτωβρίου αναβλήθηκε η εξέταση της υπόθεσης των δύο υπηκόων ΠΓΔΜ που κατηγορούνται για κατοχή πλαστών διαβατηρίων και καταζητούντο από τις διωκτικές Αρχές της πατρίδας τους, ενώ συνελήφθησαν, με διεθνή εντάλματα, στο διεθνές αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν προχθές, στην προσπάθειά τους να ταξιδέψουν -μέσω του «Μακεδονία»- στη Βουδαπέστη με πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια.

Οι Έλληνες αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι εκκρεμούν σε βάρος τους διεθνή εντάλματα (ερυθρές αγγελίες) της Interpol, με τα οποία οι διωκτικές Αρχές της ΠΓΔΜ τους αποδίδουν κατηγορίες, συνδεόμενες με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών επί των ημερών του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, υπόθεση που βύθισε τη γειτονική χώρα σε πολιτική κρίση.

Σύμφωνα με τα διωκτικά έγγραφα που έφτασαν στην Ελλάδα, στους δύο άνδρες, 51 και 35 ετών, αποδίδονται οι πράξεις της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και εγκλημάτων υψηλής τεχνολογίας», πράξεις που φέρονται να τελέστηκαν όσο υπηρετούσαν ως υψηλόβαθμα στελέχη στην υπηρεσία αντικατασκοπίας της ασφάλειας της ΠΓΔΜ.

Οι ίδιοι αρνούνται τις συγκεκριμένες κατηγορίες, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμούν να εκδοθούν στην πατρίδα τους, καθώς φοβούνται για τη ζωή τους, ενώ έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη.

Καθώς, ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον τους για τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που κατηγορούνται ότι κατείχαν, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, λόγω έλλειψης διερμηνέα, που ήταν απαραίτητος για να προχωρήσει η διαδικασία, ενώ η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να ληφθεί μέριμνα ώστε στη νέα δικάσιμο που ορίστηκε να υπάρχει διερμηνέας.

Οι δύο συλληφθέντες παραμένουν υπό κράτηση, ενώ για την τύχη τους θα αποφασίσει το επόμενο διάστημα το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που θα εξετάσει το αίτημα έκδοσής τους στην ΠΓΔΜ.

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Ελλάδα