SelectedΟικονομία

750.000€ ανάθεση σε Συριζαίο για τη σίτιση μεταναστών!

fagopotiΗ Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αφροδίτη Σταμπουλή καταγγέλει απίστευτο φαγοπότι 750.000 ευρώ για την υπόθεση του διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στο ΚΕΓΕ Σερρών – Καμία αντίδραση από το μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση.

Τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν… για τα σκάνδαλα που διαδραματίζονται εν κρυπτώ και επί κυβερνήσεως «πρώτη φορά αριστερά».

Εαν ισχύουν τα όσα καταγγέλει η βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή τότε μιλάμε για σκάνδαλο τεραστίου μεγέθους που δεν πρέπει και δεν μπορεί να συγκαλυφθεί σε καμία περίπτωση.

Η βουλευτής της Κουμουνδούρου καταγγέλει δημοσίως ότι μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ έστησε μπίζνα σίτισης προσφύγων παρέα με την κόρη του ύψους 750.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, η κυρία Σταμπούλη εξαπέλυσε τα «πυρά» της προς το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ.

«Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η κ. Σταμπουλή.

Αναλυτικά η δήλωσή της, σύμφωνα με το trustpress.gr:

«Η Νομαρχιακή μας έχει μία ιδιομορφία, από την ημέρα που εκλέχθηκε η ηγεσία της Νομαρχιακής φροντίζει να συνεδριάζει μόνο αν έχει εξασφαλισμένο πως βρίσκομαι 600 χλμ μακριά. Από την Κυριακή των Βαϊων που εκλεχθεί εγώ έχω παραστεί μία φορά την Μ. Παρασκευή την ώρα που κόντευε να βγει ο Επιτάφιος για να εκλέξουμε συντονιστή τον κ. Κοτρώνη και αναπληρωτή τον κ. Τάπα και μία φορά στις 29/6 που είχα έρθει για την κατάθεση στεφάνων. Θα δούμε πότε θα οριστεί η συνεδρίαση της Νομαρχιακής η οποία θα συζητήσει το θέμα για να δούμε θα υπάρχει αυτή την φορά η πρόνοια να βρίσκομαι 600 χλμ μακριά ή θα γίνει ενώ είμαι εδώ.

Αυτό είναι το ένα θέμα με τις συνεδριάσεις της Νομαρχιακής, το δεύτερο είναι επί της ουσίας. Εγώ τώρα άκουσα κάποιες λεπτομέρειες για τα τυπικά του διαγωνισμού αν έγινε έγκαιρα, πόσοι έλαβαν μέρος, εγώ τώρα τα έμαθα. Αυτό που ξέρω είναι ένα άλλο ηθικό θέμα, η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ. Τάπα, δηλαδή η κ. Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα, αυτό είναι το ηθικά ασυμβίβαστο πέρα από την ιδιότητα του ως αναπληρωτής συντονιστής υπεύθυνος για το προσφυγικό, δεύτερο ηθικά ασυμβίβαστο, δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Παράλληλα, η κυρία Σταμπούλη μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ζήτησε την παραίτηση του Δημήτρη Τάπα.

«Είναι θέμα ηθικής τάξης» δήλωσε στην εκπομπή «Με το ΝΙ και με το ΣΙΓΜΑ» η Σερραία βουλευτής, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα απόδοσης ευθυνών από το κομματικό όργανο . « Τέτοιου είδους ενέργειες δεν γίνονται αποδεχτές από την ηθική του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα πρέπει να τον χαρακτηρίζουν» δήλωσε χαρακτηριστικά, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες και για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της ηγεσίας της Ν.Ε. Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των προσφύγων στην πόλη των Σερρών και την λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων.

Κι ενώ αυτά συμβαίνουν στον όμορφο και αγγελικά πλασμένο αριστερό κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, στο Μαξίμου σφυρίζουν αδιάφορα…

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected