25 Μαρτίου 2019

Άδωνις για Σκοπιανό: Η υπογραφή Τσίπρα στη συμφωνία δεσμεύει τη Βουλή

«Από την ώρα που θα βάλει μπροστά τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας, ό,τι και να πάει στη Βουλή θα είναι αδιάφορο γιατί η υπογραφή του πρωθυπουργού δημιουργεί τεράστιες νομικές δεσμεύσεις, που δεν μπορούν να αλλάξουν από τη Βουλή», κατήγγειλε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.

Ο κ. Γεωργιάδης καλεσμένος στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ και απαντώντας στις αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου σχετικά με την στάση που θα κρατήσει η Βουλή στην συμφωνία που θα έρθει, κατήγγειλε ότι ο ρόλος της Βουλής υποβαθμίζεται καθώς η υπογραφή του Πρωθυπουργού δεσμεύει την ίδια τη Βουλή, αφού δημιουργεί νομικές δεσμεύσεις και μάλιστα σε διεθνές επίπεδο.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε: «Η κυβέρνηση διατείνεται ότι κλείνει τη συμφωνία με τα Σκόπια για να εμποδίσει την τουρκική διείσδυση σ’ αυτά. Διαφωνώ.

Η συμφωνία γίνεται για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ. Περιμένω να μου εξηγήσει κάποιος από την κυβέρνηση τι είναι αυτό που κερδίσει η Ελλάδα. Αντίθετα χάνουμε. Αν παραχωρήσουμε Μακεδονική εθνότητα και γλώσσα, χάνουμε έναν αγώνα 80 ετών». Τέλος, σχετικά με ο Σκοπιανό είπε: «Η προσπάθεια να μεταφέρουν το βάρος στον Καραμανλή για την αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας γίνεται μόνο και μόνο για να μεταφέρουν την ιστορική ευθύνη που φέρουν οι ίδιοι».

«Η στάση της ΝΔ»

Για την θέση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με το Σκοπιανό και τις διαφορετικές τάσεις που ακούγεται ότι υπάρχουν ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε κατηγορηματικός δηλώνοντας ότι όλη η ΝΔ είναι στην ίδια γραμμή που χάραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ΝΔ με μακεδονική εθνότητα και μακεδονική γλώσσα δεν θα συμφωνήσει ποτέ.

Το λέει ο κ. Μητσοτάκης και το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές ή άλλες τάσεις. Το δήθεν εγώ είμαι ο πιο σκληρός και η Μπακογιάννη η πιο ήπια είναι τέχνασμα της κυβέρνησης. Δεν είναι του Γεωργιάδη η γραμμή, είναι του Μητσοτάκη η γραμμή.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image