20 Ιουνίου 2018

Αντίο στον τελευταίο μεγάλο!

kideia-mitsotakis-mitrop-708Αποχαιρετήσαμε σήμερα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από εδώ, την πατρίδα μας, την Ελλάδα, έτσι όπως αρμόζει σε έναν ευπατρίδη πολιτικό του 20ου αιώνα. Χάσαμε έναν υπηρέτη της Δημοκρατίας, έναν ταγό που αφιέρωσε έναν ολόκληρο αιώνα ζωής στον Αγώνα και στην Αντίσταση απέναντι στο λαϊκισμό και στο πελατειακό κράτος της αναξιοκρατίας.

Αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη τον προφητικό, το διορατικό, το φιλελεύθερο, τον ειλικρινή, τον σοκαριστικά επίκαιρο. Τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη της λαϊκότητας και της μεταρρύθμισης. Τον δικό μας Επίτιμο Πρόεδρο. Τον Επίτιμο όλου του Ελληνικού Λαού.

Έναν Ηγέτη που ήξερε να πληγώνει αυτούς που αγαπούσε με το να τους λέει την αλήθεια και όχι με το να τους τάζει. Έναν Ηγέτη που έβαζε πάντα το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό. Έναν Ηγέτη που ρίσκαρε τα πάντα στο όνομα της αφύπνισης του λαού από το λήθαργο της ευήκοης εξαπάτησης. Έναν Ηγέτη που γνώριζε καλύτερα από τον καθένα πως κάθε μεγαλείο προέρχεται από την απώλεια. Έναν Ηγέτη που περιφρονήθηκε από την ίδια τη Μοίρα, μα ποτέ δεν έπαψε να είναι δίπλα στο λαό. Τον Ελληνικό Λαό που καλείται σήμερα να μη διστάσει και να σηκώσει το ανάστημά του. Τον Ελληνικό Λαό που καλείται σήμερα να παλέψει κόντρα σε ισχυρούς και παντοδύναμους αντιπάλους για την Ελευθερία κι Ανεξαρτησία του από τα κοκκινοπράσινα φαντάσματα του παρελθόντος.

Στα χνάρια του συγγενή του, Ελευθερίου Βενιζέλου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης προσπάθησε να μετατρέψει την Πατρίδα από τσιφλίκι των ολίγων σε ένα φιλελεύθερο κράτος αξιοπρέπειας, αφήνοντας πίσω του πολύτιμη κληρονομιά σε εμάς τους νέους, σε όλους τους τομείς. Στην Παιδεία, στην εξάλειψη του πολιτικού αναλφαβητισμού, στην Υγεία, στο επίπεδο των Επιστημών και των Γραμμάτων. Αλλά αφήνει και πολύτιμη κληρονομιά σε όλους τους λαούς, γιατί ενέπνευσε πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στην Ευρώπη κι έθεσε τις βάσεις για μία Ευρωπαϊκή Ένωση ορθολογισμού και ρεαλισμού, μακριά από ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η Πατρίδα χρειάζεται τον αληθινό της ηγέτη. Τον ηγέτη που της αξίζει, μα και που έχει ανάγκη τούτους τους δύσκολους καιρούς. Τον ηγέτη που θα αντισταθεί σε εκείνους που δεν θεωρούν την αλήθεια αρκετά καλή, σε εκείνους που νομίζουν ότι αξίζουν περισσότερα από το πραγματικό ποιόν τους, που απαιτούν δικαιώματα και συνάμα απεχθάνονται τις υποχρεώσεις.

Με την αλήθεια μόνο ο λαός μας θα δει να εκπληρώνεται η πίστη κι η ελπίδα του στο αύριο. Δεν γίνεται να νικήσει ο λαϊκισμός τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Εμείς οι νέοι είμαστε οι μόνοι εγγυητές ότι κάθε προσπάθεια του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη για επούλωση των χρόνιων πληγών της Πατρίδας δεν θα πεθάνει με τη φήμη του…

Β1 ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΝΝΕΔΟ Νεοδημοκράτης
Μενού
Responsive Menu Clicked Image