19 Οκτωβρίου 2018

Προκόπης Παυλόπουλος και Ερντογάν διασταύρωσαν τα ξίφη τους μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

Εκτροχιάστηκε η συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Προκόπη Παυλόπουλο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι μόνο το Reuters έβγαλε πέντε ειδήσεις «alert» για τη «μονομαχία» που εξελίχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο μετά την πρόσκληση στον Τούρκο Πρόεδρο να επισκεφθεί την Αθήνα.

Το κλίμα ήταν κακό και βαρύ, καθώς ο Ερντογάν έβαλε τη δική του ατζέντα για τη συνθήκη της Λωζάνης, τη Θράκη και το Αιγαίο λίγες ώρες πριν πατήσει το πόδι του στην Ελλάδα.

Από τη στιγμή που έφτασε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο φάνηκε το παγωμένο κλίμα.

Δεν υπήρχαν χαμόγελα, οι χειραψίες ήταν τυπικές και το κακό κλίμα επιβεβαιώθηκε μέσα στο Προεδρικό.

Το πρωτόκολλο έσπασε και οι δύο άνδρες είχαν μεταξύ τους διάλογο, ενώ ο Ερντογάν φάνηκε προετοιμασμένος να θέσει τα θέματα που ο ίδιος επιθυμούσε, στον τόνο που επιθυμούσε. Από την άλλη ο Προκόπης Παυλόπουλος απάντησε ευθέως στα θέματα που έβαζε ο Ερντογάν, ενώ σε κάποια παρέπεμψε στην κυβέρνηση.

Ο δε Ερντογάν χαμογελούσε κατά τη μετάφραση που γινόταν στη γλώσσα του και κοίταζε συχνά διάφορες σημειώσεις που είχε μπροστά του.

Δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω και ακόμη και όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος προσπάθησε να τελειώσει την κουβέντα, ο Ερντογάν ανταπάντησε…

Ο Παυλόπουλος ξεκίνησε βάζοντας τα ζητήματα για τη συνθήκη της Λωζάνης

Όπως ήταν αναμενόμενο ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε να απαντήσει σε όσα είχε πει στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά ο κ. Ερντογάν. Έτσι μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Η ευρωπαϊκή πορεία είναι προς όφελος του τουρκικού λαού. Για να πετύχει αυτό προϋποθέτει τον σεβασμό των αρχών του διεθνούς δικαίου. Λόγω της ιδιότητας της Ελλάδας ως μέλος της ΕΕ, θέλουμε πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Για να είναι επιτυχής η επίσκεψή σας προϋπόθεση είναι ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου αλλά και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η βάση που θεμελίωσε τη φιλία μας είναι η συνθήκη της Λωζάνης. Καθορίζει το έδαφος και την κυριαρχία της Ελλάδας. Η συνθήκη αυτή δεν χρειάζεται ούτε επικαιροποίηση, ούτε αναθεώρηση. Η συνθήκη αυτή ισχύει ως έχει. Είναι αδιαπραγμάτευση. Δεν αφήνει περιθώρια ούτε για γκρίζες ζώνες».

Μάλιστα ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και επεσήμανε ότι ήταν υποχρέωσή του να πει με ειλικρίνεια τις ελληνικές θέσεις στον κ. Ερντογάν.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image