22 Οκτωβρίου 2018

O ΑΔΩΝΙΣ «ΓΛΕΝΤΑΕΙ» ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ! «Δική σου ευθύνη οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ενοπλες Δυνάμεις»

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο Αδωνις Γεωργιάδης, κατηγορώντας ευθέως τον υπουργό Άμυνας ότι με δική του ευθύνη γίνονται οι μειώσεις μισθών και συντάξεων στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Αντιπρόεδρος και Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επιτίθενται στον Πάνο Καμμένο με αφορμή το νόμο Αχτσιόγλου, που μεταξύ άλλων περιλαμβαει και τις συντάξιμες αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Η ΝΔ μάλιστα κατηγορεί τον υπ. Άμυνας ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του.

Σύμφωνα με δήλωσή τους:

«Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Καμμένος διατυμπανίζει ότι “τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν προτεραιότητα” και ότι δεν θα υπάρξει “ούτε ένα ευρώ μείωση στις αποδοχές τους”. Ποια είναι, όμως, η ωμή πραγματικότητα;

Ο κ. Καμμένος: Επιτρέπει και αποδέχεται την νομοθέτηση του Υπουργείου Εργασίας (πρόσφατος νόμος Αχτσιόγλου, άρθρο 3), για μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, δίχως προηγουμένως να έχει λάβει γνώση και να αντιδρά σχετικά.

Δίνει, για ακόμη μια φορά, “βορά” στο Υπουργείο Εργασίας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθόσον γνωρίζει ότι το νέο μισθολόγιο σε συνδυασμό με τον πρόσφατο νόμο Αχτσιόγλου, επιφέρει μειώσεις στους μισθούς και τις συντάξεις τους, μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών τους εισφορών, των λοιπών κρατήσεων και της θεσμοθέτησης της προσωπικής διαφοράς ως μη συντάξιμης αποδοχής.

Επιτείνει την αβεβαιότητα και ανασφάλειά τους, καθώς δεν έχει υλοποιήσει ακόμη το ισχύον, από 1η Ιανουαρίου 2017, νέο μισθολόγιο, καθυστερώντας την έκδοση κανονιστικών πράξεων.

Ανικανότητα, αναποτελεσματικότητα ή κοροϊδία;

Τελικά, το μόνο που ενδιαφέρει τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας είναι η καρέκλα του».Μενού
Responsive Menu Clicked Image