19 Ιανουαρίου 2019

Εκδήλωση για τα 6 χρόνια χωρίς τον Γ. Κεφαλογιάννη. Τη Δευτέρα θα είμαστε όλοι εκεί.

60d62d2f3817fab54e0d786127ff2420_LΗ εταιρία Πολιτικού και Κοινωνικού Προβληματισμού διοργανώνει μαζί με την οικογένεια του Γιάννη Κεφαλογιάννη εκδήλωση μνήμης του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, στις 6 το απόγευμα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και θα την προλογίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος. Ομιλητές θα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης, Φώφη Γεννηματά και Ευ. Μεϊμαράκης.

unnamedEξι χρόνια από το θάνατο του κρητικού πολιτικού, ο οποίος κατέγραψε τον μεγαλύτερο κοινοβουλευτικό βίο με απευθείας εκλογή από το λαό εκλεγόμενος αδιαλείπτως από το 1958 μέχρι και το 2004.

Συνέδεσε την πολιτική του πορεία με εμβληματικές παρεμβάσεις (κοινωνικό κράτος και σύσταση ΕΚΑΒ, εθνική συμφιλίωση και καύση των φακέλων πολιτικών φρονημάτων, διαφάνεια στην πολιτική ζωή), προσωπικότητες από όλο το πολιτικό φάσμα θα επιχειρήσουν την αποτίμηση του βίου και της προσφοράς του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Kεντρικοί ομιλητές θα είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο πρ. Πρόεδρος της Ν.Δ Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Η παρουσία πολιτικών προσωπικοτήτων με διαφορετικές πολιτικές αναφορές έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που έλεγε ο ίδιος ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης ότι, αν και ποτέ δεν απεμπόλησε την μαχητικότητά του, ουδέποτε λειτούργησε διχαστικά και πολωτικά.

Ιωάννης Κεφαλογιάννης και Γιάννης Δραγασάκης συνεργάστηκαν στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, ο πρώτος ως αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και ο δεύτερος ως αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας.

Το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Οικονομίας στην ίδια κυβέρνηση κατείχε ο Γιώργος Γεννηματάς, πατέρας της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος επίσης διατηρούσε στενή σχέση με τον Ι. Κεφαλογιάννη.

Έχουν προσκληθεί προσωπικά από την Όλγα Κεφαλογιάννη και αναμένεται να δώσουν το παρών οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς καθώς και ο νυν Πρόεδρος του κόμματος και υποψήφιος Πρωθυπουργός Κυριάκος ΜητσοτάκηςΠολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image