19 Απριλίου 2019

Εθνική Τράπεζα: Παραίτηση σοκ λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των stress tests του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη!

fragiadakis-nbg-001-980x-640x427Μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση των «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών η είδηση της παραίτησης του Λεωνίδα Φραγκιαδάκη, διευθύνοντα συμβούλου της Εθνικής Τράπεζα, έρχεται να ταράξει τα νερά, όχι μόνο στον τραπεζικό κλάδο, αλλά στο σύνολο της επιχειρηματικής ζωής της χώρας.

Αν και από την πλευρά της Εθνικής Τράπεζα επικρατεί «σιγή ασυρμάτου», όλες οι πληροφορίες όπως μεταδίδει το έγκυρο emea.gr συγκλίνουν πως, ο μέχρι πριν λίγες ώρες, επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας υπέβαλε την παραίτηση του μετά από σχετικό αίτημα του διοικητικού συμβούλιου της τράπεζας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στον κ. Φραγκιαδάκη το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας, καταλογίζει τον «ναυάγιο» στο θέμα της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, αλλά και άλλα κρίσιμα θέματα της τράπεζας όπως π.χ. η πώληση της θυγατρικής της Εθνικής στη Ρουμανία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Εθνική Τράπεζα, σε ότι αφορά τα «τεστ αντοχής» των ελληνικών τραπεζών, γνωστά και ως «stress test» ήταν από τα τραπεζικά ιδρύματα εκείνα που, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, που περνούν με σχετική ευκολία τις κρίσιμες αυτές «εξετάσεις».

Προσωρινά, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας θα ασκεί ο Παύλος Μυλωνάς ο οποίος εξελέγη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου, καθώς και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής τον Ιούνιο του 2014.

Ωστόσο το θέμα της διαδοχής του Λ. Φραγκιαδάκη αναμένεται να ξεκαθαρίσει στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας στις 24 Ιουνίου.Οικονομία
Μενού
Responsive Menu Clicked Image