15 Φεβρουαρίου 2019

ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: «Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Καμμένο;»

«Η συζήτηση ξεκίνησε στις 11:20 και έως τώρα τρεις ώρες και 10 λεπτά και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει εισέλθει στην αίθουσα για λίγα λεπτά. Το επισημαίνω γιατί είναι παράδοξο να εγκαλείται ο υπουργός και να ζητείται εξεταστική και να μην βρίσκεται στην αίθουσα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας την απουσία του Πάνου Καμμένου από την κοινοβουλευτική συζήτηση για τα τηλεφωνήματα που είχε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη για την υπόθεση του Noor-1.

«Με την πρόταση για σύσταση εξεταστικής η ΝΔ θέτει ένα αυτονόητο ζήτημα. Αυτονόητο πολιτικά, θεσμικά και ηθικά. Μιλάμε για μια υπόθεση για την οποία προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις υπέρβασης αρμοδιότητας και της αρχής διάκρισης εξουσιών, κατάχρησης εξουσίας με χειραγώγηση δικαιοσύνης για εξυπηρέτηση σκοτεινών επιχειρηματικών και άλλων επιδιώξεων» επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Ζητούμε να μην μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση. Να ελεγχθούν σε βάθος πρακτικές θεσμικά απαράδεκτες και επικίνδυνες. Να μην κακοποιηθούν δημοκρατικές λειτουργίες για χάρη αμφιλεγόμενων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών».

«Η κυβερνητική πλειοψηφία έχει τοποθετηθεί απέναντι στο αυτονόητο. Προτιμά συσκότιση από διερεύνηση. Προτιμά την καρέκλα εξουσίας από την προστασία κύρους θεσμών. Προτιμά να υπερασπιστεί πολιτική συμπαιγνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Συμπαιγνία με κόστος για την κοινωνία και ορίζοντα που υπερβαίνει την τετραετία» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Φάνηκε πρόσφατα με την τροπολογία που απέσυρε ο κ. Κοντονής. Το έκανε όταν διαπίστωσε ότι θα καταψήφιζαν οι ΑΝΕΛ και τα υπόλοιπα κόμματα για να αποδείξουν την πολιτική ευτέλεια της πλειοψηφίας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης που άνοιγε τον δρόμο για την αναγνώριση της τουρκικής ένωσης Ξάνθης.

«Ξέραμε ότι είστε ικανοί για πολλά και θεωρείτε φυσιολογικό να παρεμβαίνετε στη Δικαιοσύνη και να επιτίθεστε όταν δεν σας αρέσουν οι αποφάσεις. Να στοχοποιείτε με τον φιλικό σας Τύπο όσους σας ενοχλούν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Κατασκευάζετε fake news και ψεύτικες δημοσκοπήσεις από τα υπόγεια του Μαξίμου. Το ομολόγησε ο υπουργός Βερναρδάκης και τις διακινείτε με ένα παρασύστημα που τρέφεται με κρατικό χρήμα και με διορισμούς στο Δημόσιο».

«Στην πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου δώσατε κυβερνητική θέση πριν κατέβει από την έδρα της. Δεν τηρήσατε ούτε τα προσχήματα» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε: «Προχωρήσατε σε νέες επιλογές για την ηγεσία Ανώτατου Δικαστηρίου παραλείποντας άξιους δικαστές».

«Καμία χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς εμπιστοσύνη στους Θεσμούς»

«Είμαστε κοντά στην Δικαιοσύνη με το να είμαστε μακρυά της. Να αφήνουμε τους δικαστές να κάνουν την δουλειά τους ή να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε όπως κάνετε εσείς όταν τα ονόματα δικαστών αναρτώνται σε ιστοσελίδες που κάνουν βρώμικες δουλειές» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είναι προφανές Οι ενέργειες σας δείχνουν την αγωνία σας να κρατηθείτε στην εξουσία. Λέτε ψέματα επί τρία χρόνια βουλιάζοντας την χώρα σε οικονομική και θεσμική εκτροπή» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Με τέτοια νοοτροπία είναι λογικό η κυβέρνηση να θεωρεί φυσιολογικό ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συνομιλεί επανειλημμένως με ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός όταν προκύπτουν στοιχεία που δείχνουν απόπειρα χειραγώγησης της δικαιοσύνης» ανέφερε.

«Θέλουμε η παρέμβαση Καμμένου να εξεταστεί σε βάθος για να δούμε αν πρόκειται απλά για επιπόλαιη αντίδραση ενός παρορμητικού υπουργού ή για συνειδητή παρέμβαση στην δικαιοσύνη ή για πρωτοφανή σκευωρία με σκοτεινές προεκτάσεις. Ο μόνος τρόπος είναι η έρευνα από εξεταστική επιτροπή» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όπως γνωρίζετε η δικογραφία διαβιβάστηκε στην Βουλή προκειμένου να αποφασίσει το κοινοβούλιο. Είναι μονόδρομος κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ αν θέλετε να μάθουμε την αλήθεια να στηρίξετε την πρότασή μας. Να μάθουμε ακριβώς τι είπαν 12 φορές, στο διάστημα μιας εβδομάδας ο κ. Καμμένος με τον ισοβίτη. Τι είπαν σε αλλεπάλληλες επικοινωνίας 21 λεπτών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας με έναν καταδικασμένο έμπορο ναρκωτικών. Ποιος είναι ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο για να κυβερνά 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος κρύβεται από πίσω τους; Όλα αυτά πρέπει να εξεταστούν» υπογράμμισε.

«Να απαντηθούν τα τρία ερωτήματα από Τσίπρα:

–          Είχε ο κ. Τσίπρας προηγούμενη ενημέρωση από τον κ. Καμμένο για επαφές του;

–          Είχε την έγκρισή του;

–          Είχε ο κ. Τσίπρας γνώση τι ειπώθηκε μεταξύ τους;» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ από το βήμα της Βουλής διευκρινίζοντας ότι σε αυτά τα τρία ερωτήματα αναμένει εξηγήσεις.

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει. Το οφείλει στους βουλευτές του και στον λαό. Αν γνώριζε, είναι εκτεθειμένος σε βαριά εκτροπή. Αν δεν γνώριζε, τόσο καιρό που αποκαλύφθηκε η απαράδεκτη στάση Καμμένου θα έπρεπε να τον αποπέμψει» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Ο κ. Καμμένος με την ποιότητα που τον χαρακτηρίζει μας είπε αν έχουμε άντερα να κάνουμε πρόταση μομφής ή προανακριτική. Του επιστρέφουμε την πρόκληση! Αν αισθάνεται καθαρός, να ζητήσει ο ίδιος εξεταστική επιτροπή για να φωτιστεί κάθε πτυχή της σκοτεινής υπόθεσης. Γιατί δεν το κάνει;» ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλε προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μητσοτάκης: Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Καμμένο;

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε να προκαλεί προσωπικά τον πρωθυπουργό προκειμένου να εμφανιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής και να πάρει θέση για την υπόθεση αλλά και συνολικά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι η στήριξη που παρέχουν στον αρχηγό των ΑΝΕΛ έχει ως αντάλλαγμα την παραμονή στην εξουσία.

«Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τον καλύπτει; Δεν θέλετε να μάθετε αν κινήθηκε εκτός θεσμικού ρόλου; Θέλετε να σας καλύπτει και εσάς σκιά συγκάλυψης; Κατανοώ ότι για την εξουσία ανέχεστε τις κακόγουστες φιέστες, τις γελοιότητές του και τον προκλητικό τρόπο ζωής του. Όμως να καταπίνετε υπόνοιες για παρέμβαση στην Δικαιοσύνη πάει πολύ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ για να προσθέσει «Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας να τον υπερασπιστεί ή θα παραμείνει κρυμμένος όπως κρυμμένος είναι εδώ και 3 εβδομάδες και δεν επισκέπτεται τις πληγείσες περιοχές Σαρωνικού για να μην υποστεί κατακραυγή».

«Εχω ακούσει κι άλλες φορές τον κ. Τσίπρα να καλύπτει τον συνεταίρο του. Πάντα όμως το έκανε με μια φοβία. Δεν έχει όμως τίποτα να φοβάται. Ο κ. Καμμένος έχει πει ότι θα πάνε μαζί μέχρι τέλους. Πλέον δεν θα  αναφέρομαι σε κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου αλλά σε κυβέρνηση Καμμένου – Τσίπρα» σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο ναυάγιο του Σαρωνικού εκφράζοντας τον προβληματισμό του, αν η κάλυψη πρωθυπουργού στον υπουργό Ναυτιλίας συνδέεται και με την υπόθεση Καμμένου.

«Παρακολουθώ τον κ. Τσίπρα να παρέχει κάλυψη δια της σιωπής του στον υπουργό Ναυτιλίας ενώ βοά το πανελλήνιο για τις παραλείψεις και την οικολογική τραγωδία. Γιατί είναι τόσο πολύτιμος ο κ. Κουρουμπλής; Μήπως γιατί υπάρχει και η εμπλοκή Κουρουμπλή στην υπόθεση Καμμένου που εμποδίζει τον πρωθυπουργό να κάνει το αυτονόητο;» είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ επιθυμεί «η έρευνα για Νοορ 1 να φτάσει εως τέλος. Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε επι δικών μας ημερών το 2014. Οπου υπάρχουν ευθύνες να αποδοθούν όσο ισχυροί και αν είναι αυτοί που εμπλέκονται. Όμως, στις δημοκρατικές χώρες τις αποφάσεις αυτές τις παίρνει δικαιοσύνη, όχι Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης ούτε Καμμένος» και πρόσθεσε «Η κυβέρνηση σας μας λέει ότι εφόσον υπόθεση εξετάζεται από τη δικαιοσύνη δεν πρέπει να εξετάζεται από Βουλή. Ψευδές και παραπλανητικό. Το σύνταγμα προβλέπει εξεταστική ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου και απόδοσης πολιτικών και όχι ποινικών ευθυνών. Η Δικαιοσύνη εξέταζε και εξετάζει δάνεια κομμάτων, ΜΜΕ, τα θέματα της Υγείας και ταυτόχρονα συγκροτήθηκαν εξεταστικές και καλώς συγκροτήθηκαν. Τα επιχειρήματα σας δείχνουν πόσο ευάλωτοι αισθάνεστε».

«Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε με Καμμένο»

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε ότι η ΝΔ υπερψήφισε όλες τις προτάσεις για εξεταστικές και προανακριτικές που κατέθεσε η πλειοψηφία. «Είστε και πολιτικά ανέντιμοι. Εμείς ψηφίσαμε όλες τις προτάσεις τις δικές σας. Εσείς καμία.

Η διερεύνηση όλων των θεμάτων είναι το καθήκον που έχουμε όλοι. Αυτό δεν έχει να κάνει με πρακτικές ρεβανσιμού που δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να έχει.

Εμείς υπερψηφίσαμε όλες τις προτάσεις σας γιατί δεν φοβόμαστε τίποτα. Δεν κρύβουμε τίποτα και αν στέλεχός μας είναι μπλεγμένο να υποστεί τις συνέπειες. Εσείς γιατί δεν το κάνετε;» ανέφερε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε «Θεωρείτε ότι δεν υπάρχει ζήτημα; Οι συνομιλίες που δημοσιεύτηκαν προκαλούν ρίγος σε κάθε δημοκρατικό πολίτη. Ο ανακριτικός του Λιμενικού Σώματος  λεει ότι επιδίωξη είναι να πληγεί ο Μητσοτάκης για να κυβερνά 10 χρόνια και ο Κουρουμπλής δεν έκανε τίποτα. Πρόκειται για τον ίδιο υπουργό που παραμένει στην καρέκλα του αν και έχει μαυρίσει τον Σαρωνικό.  Μπορούμε να αφήσουμε να επικρέμεται και η παραμικρή υποψία; Αν ακουγόταν ότι όλα αυτά τα έχει οργανώσει ο Μητσοτάκης για να κυβερνά 10 χρόνια θα ήμουν ο πρώτος που θα ζήτημα διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος.

Θα το έκανα για να προστατεύσω όχι μόνο δική μου τιμή αλλά όλου του πολιτικού συστήματος . Εσείς κ. Τσίπρα και κ. Καμμένε γιατί δεν κάνετε το ίδιο; Εσείς της κυβερνητικής πλειοψηφίας γιατί δεν το ζητάτε; Που χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς; Δεν ψηφίζετε γιατί αν υπερψηφίσετε τη πρόταση εξεταστικής ενδεχομένως η συνοχή κυβέρνησης να δοκιμαστεί και να πέσει η κυβέρνηση και πάνω από τους μισούς θα πάτε σπίτια σας. Εχετε γίνει όμηροι ο ένας του άλλου Τραβάτε ο ένας τον άλλο στο βυθό. Σε αυτό τον εναγκαλισμό δεν θα προσφέρουμε σανίδα σωτηρίας. Ψηφοφορίες όπου οι μεν θα παρουσιάζεστε ως προοδευτικοί και οι άλλοι ως συντηρητικοί να τις ξεχάσετε.

Αν νομοσχέδιο δεν έχει την στήριξη της πλειοψηφίας εμείς δεν θα μπαίνουμε σε συζήτηση επι ουσίας. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε με Καμμένο».

«Η υπόθεση Καμμένου δεν μπορεί να δηλητηριάζει άλλο το δημόσιο βίο» τόνισε κλείνοντας την τοποθέτησή του και συνέχισε «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ευκαιρία να επανορθώσουν την βλάβη που προκλήθηκε στους θεσμούς από αυτή την συμπεριφορά. Τους καλώ να δείξουν ότι επιθυμούν την διερεύνηση της υπόθεησης. Δείξτε  ότι έχετε ευαισθησία για την ηθική τάξη και τη νομιμότητα. Δείξετε πολιτική αξιοπρέπεια. Μην εκτίθεστε στα μάτια πολιτών. Η αλήθεια θα σας συναντήσει και δεν θα είναι ευχάριστη η συνάντηση. Όταν γίνει η συνάντηση αυτή εμείς θα είμαστε εδώ».

Η συζήτηση στη Βουλή για τα τηλεφωνήματα Καμμένου και τα παιχνίδια στο καζίνο του Λονδίνου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί ενδεχόμενη εμπλοκή του Πάνου Καμμένου σε απόπειρα επηρεασμού δίκης για εμπόριο ναρκωτικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καμμένος φέρεται να εμπλέκεται σε συνομιλίες με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη και τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Σώματος Παναγιώτη Χριστοφορίδη.

Η συζήτηση διεξάγεται υπό το βάρος των αποκαλύψεων για την παρουσία του υπ. Εθνικής Άμυνας σε καζίνο του Λονδίνου καθώς όλα τα κόμματα έχουν ανακοινώσει ότι θα ζητήσουν εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με ονομαστική ψηφοφορία το αποτέλεσμα της οποίας θα καθοριστεί από την στάση που θα κρατήσουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο «αριστερός» κυβερνητικός εταίρος εμφανίζεται το τελευταίο διάστημα δυσαρεστημένος από την στάση των ΑΝΕΛ που απείλησαν με καταψήφιση την τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή για την «Τουρκική Ενωση Ξάνθης». Επίσης, τη δυσφορία σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την οργισμένη αντίδραση της αντιπολίτευσης έχουν προκαλέσει και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το περασμένο Σάββατο η εφημερίδα «Παραπολιτικά» οι οποίες εμφανίζουν τον κ. Καμμένο και την σύζυγό του σε γνωστό καζίνο του Λονδίνου.

ΝΔ: Κινδυνεύετε να μετατραπείτε σε πλειοψηφία συγκάλυψης
Η αξιωματική αντιπολίτευση απηύθυνε κάλεσμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να διερευνηθεί η όζουσα υπόθεση και να απαντηθούν τα ερωτήματα για τα κίνητρα του υπουργού Εθνικής Αμυνας όταν συνομιλούσε με τον ισοβίτη.

«Αν συμφωνείτε με συμπεριφορές εξουσιομανών που δεν δίνουν αναφορά σε κανένα τότε κινδυνεύετε να μετατραπείτε σε πλειοψηφία συγκάλυψης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ).

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να στήσει δικαιολογητική βάση για την στάση της χρησιμοποιώντας νομικίστικα επιχειρήματα και ξεδιπλώνοντας το αφήγημα που θέλει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να εργάζεται για την εξάρθρωση κυκλωμάτων εμπορίας ναρκωτικών.
Είναι δε ενδεικτικό πως ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος αναπτύσσοντας την εισήγηση της πλειοψηφίας δικαιολόγησε τις επαφές του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών λέγοντας μεταξύ άλλων «Προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμα και έγκλημα πολύ περισσότερο ένα τηλεφώνημα

Πιο αναλυτικά, ο εισηγητής της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας και απευθυνόμενος προς την προεδρεύουσα  «Να μου δώσετε το μισό χρόνο από εκείνο που χρησιμοποίησε ο κ. Καμμένος στις συνομιλίες του με τον ισοβίτη».

Ο ίδιος εξήγησε πως η πρόταση της ΝΔ «δεν έχει να κάνει με την υπόθεση του Νοορ 1 αλλά με την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε συνομιλίες με ισοβίτη. Η εμπλοκή του κ. Καμμένου αποτελεί ευθύτατη απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο δικαιοσύνης. Οι τηλεφωνικές συνομιλίες Καμμένου έχουν ομολογηθεί. Ο ίδιος είπε ότι το μόνο που έκανε ήταν να παροτρύνει τον ισοβίτη να πει την αλήθεια. Στελέχη της κυβέρνησης θεώρησαν αυτονόητη την παρέμβαση υπουργού και τον κάλυψε ο πρωθυπουργός. Όμως, το μόνο αυτονόητο που όφειλε να πράξει ήταν να ενημερώσει τις εισαγγελικές αρχές. Δεν είναι δουλειά του να τηλεφωνεί σε ισοβίτη, να ανταλλάσσει μηνύματα και να διατηρεί τακτική επαφή». Ο κ. Παναγιωτόπουλος ισχυρίστηκε πως «υπάρχει και άλλη εκδοχή πιο περίπλοκη και σκοτεινή για ευνοϊκή μεταχείριση ισοβίτη με αντάλλαγμα την εξόντωση του προέδρου της ΝΔ».

«Τι έχει συμβεί; Ποιο ακριβώς το περιεχόμενο τηλεφωνικών επαφών 21 λεπτών; Ποιο το ζήτημα εθνικής ασφάλειας που επικαλέστηκε ο κ. Καμμένος; Ήταν ενήμερος ο πρωθυπουργός; Ποιος ο βαθμός εμπλοκής του υπουργού  Δικαιοσύνης; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα. Πρόσφατα μπήκαν στο αρχείο μηνυτήριες αναφορές για πειθαρχικές ευθύνες ανακρίτριας. Ο κ. Καμμένος θεώρησε την εξέλιξη πανηγυρική δικαίωση. Δεν είναι έτσι. Για Π Χριστοφορίδη και Καμμένο δεν υπάρχει αρχειοθέτηση» ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ για να προσθέσει: «Η δικογραφία Καμμένου διαβιβάστηκε στην Βουλή. Το γεγονός ότι ήρθε στην Βουλή δείχνει ότι για τις εισαγγελικές αρχές η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί». Παράλληλα υποστήριξε αναφερόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ: «Η συμπόρευση με τον Καμμένο είναι μονόδρομος διατήρησης εξουσίας. Πού είναι όμως το όριο της ανοχής σας σε αυτή και άλλες συμπεριφορές; Συμφωνείτε με αυτό το συνδυασμό αλαζονείας και επιπολαιότητας η οποία άλλοτε εκφράζεται με επισκέψεις σε ισοβίτες και άλλοτε με καζίνο».

«Αν έχετε τα άντερα κ. Καμμένο, ψηφίστε την πρότασή μας» είπε σε άλλο σημείο υπενθυμίζοντας πως ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε προκαλέσει την ΝΔ λέγοντας: «Αν έχετε τα άντερα κάντε μου πρόταση μομφής ή καταθέστε πρόταση για προανακριτική».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος υποστήριξε πως «πρόταση της ΝΔ για εξεταστική νομίζω ότι εντάσσεται σε μια αντιπολιτευτική τακτική. Πρόκειται περί τακτικισμού. Χάρη της δημιουργίας οφέλους να παραμερίζεται το δημόσιο συμφέρον. Το ξανά είδαμε πολύ πρόσφατα. Λέει η ΝΔ «δεν μας ενδιαφέρει το περιεχόμενο ενός νόμου και αν είναι καλός για τους πολίτες αλλά μας ενδιαφέρει  με την ψήφο μας να διασαλεύσουμε την κυβερνητική συνοχή. Δεν μας ενδιαφέρει να υπάρχουν επενδύσεις αλλά οι επενδυτές να βοηθήσουν εμάς να έρθουμε στην εξουσία. Δεν μας ενδιαφέρει αν η πρότασή μας βοηθά ή όχι την διερεύνηση μιας υπόθεσης αλλά μας ενδιαφέρει αν θα πλήξουμε έναν υπουργό και συνολικά την κυβέρνηση»».

«Διακινδυνεύει η πρόταση της αντιπολίτευσης την δικαιοσύνη και την ασφάλεια των πολιτών προκειμένου να πληγεί ένας υπουργός» ανέφερε ο ίδιος σε άλλο σημείο για να ισχυριστεί πως η υπόθεση αφορά εμπορία ναρκωτικών «Τα ναρκωτικά δεν θα σκορπίσουν αδιακρίτως αλλά θα μπουν και σε χώρους οπαδικούς, κατασταλτικούς . Όλα αυτά θα συμβούν. Θα δημιουργηθούν επιχειρήσεις για ξέπλυμα χρήματος. Θα έχουμε παραοικονομία που θα εμποδίζει την νόμιμη οικονομία. Όμως την ΝΔ δεν την ενδιαφέρει αυτό. Την ενδιαφέρει αν ένα τηλεφώνημα ήταν κομιλφό. Ερευνητικές προσπάθειες που πρέπει να γίνονται με μυστικότητα θα έρθουν στην δημοσιότητα και θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτοτυπία. Προκειμένου να εξαρθρωθεί μια συμμορία δικαιολογείται ακόμα και έγκλημα πολύ περισσότερο ένα τηλεφώνημα».Μενού
Responsive Menu Clicked Image