19 Ιανουαρίου 2019

Η ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: «Η Κονιόρδου επιβεβαίωσε πόσο αποτυχημένοι είναι με το φιάσκο της Αμφίπολης»

Σφοδρή επίθεση κατά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Λυδίας Κονιόρδου εξαπέλυσε η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγα Κεφαλογιάννη, για το φιάσκο στην υπόθεση του Μνημείου της Αμφίπολης στο ΕΣΠΑ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει λόγο για «ομολογία αποτυχίας» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει την αποτυχία του Υπουργείου Πολιτισμού να υποβάλει ώριμο φάκελο, σχετικά με τη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της συντήρησης, αποκατάστασης και ανάδειξης του Μνημείου Καστά στην Αμφίπολη Σερρών.

Αμέσως ζητήσαμε εξηγήσεις για αυτή την επικίνδυνη εξέλιξη, που βάζει σε κίνδυνο το Μνημείο, καθώς οι φθορές που θα προκληθούν σε αυτό, αν δεν θωρακιστεί με έργα προστασίας από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, θα είναι σοβαρές.

Σήμερα, η Υπουργός Πολιτισμού κυρία Λυδία Κονιόρδου, στη Βουλή, ομολόγησε την αποτυχία ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με τη φράση “…προφανώς υπήρξε έλλειμμα συνεννόησης ανάμεσα στις υπηρεσίες και έγκαιρης επαφής και γι΄ αυτό δημιουργήθηκε αυτή η απόρριψη”. Επιβεβαιώνει, έτσι, για άλλη μία φορά, πόσο επικίνδυνη είναι αυτή η Κυβέρνηση για τη βιωσιμότητα του πολιτιστικού αποθέματος της Χώρας.

Λόγια, αποτυχίες, αναποτελεσματικότητα. Αυτός είναι ο αρνητικός απολογισμός του Υπουργείου Πολιτισμού».Μενού
Responsive Menu Clicked Image