14 Δεκεμβρίου 2018

Νέα Δημοκρατία: Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη

Επίθεση στον Γιάννη Μουζάλα για τις δηλώσεις του τόσο για το άσυλο των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, όσο και για το προσφυγικό, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία.

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει «πρώην ακτιβιστή και θιασώτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κατηγορώντας τον ότι παραδέχθηκε εμμέσως ότι μπορεί να υπάρξουν νεκροί πρόσφυγες στη Μόρια τον χειμώνα.

«Η συνέντευξη του κ. Μουζάλα είναι άλλο ένα δείγμα της υποκρισίας και της ανευθυνότητας που χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ συνολικά. Αυτοί που ως αντιπολίτευση κατήγγειλαν τις συνθήκες διαβίωσης στην Αμυγδαλέζα και είχαν κάνει σημαία τους θέματα χορήγησης ασύλου, αποδεικνύουν σήμερα με τις πράξεις τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η – με κάθε τίμημα – παραμονή τους στις καρέκλες τις εξουσίας» σημειώνει η Νέα Δημοκρατία.

«Η κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη»
Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας επικεντρώθηκε και στις δηλώσεις του Γιάννη Μουζάλα για την υπόθεση ασύλου των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί το Μαξίμου ότι «έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη».

Αφορμή η δήλωση του Γιάννη Μουζάλα πως «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες». «Μετά την δήλωση του κ. Κοντονή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να δικαστούν οι 8 στην Ελλάδα, ο κ. Μουζάλας έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να υποκαταστήσει τη Δικαιοσύνη, διατυπώνοντας μάλιστα κρίσεις που είναι αντίθετες και με το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου, αλλά και της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου, η οποία έκρινε ότι οι 8 αξιωματικοί δεν είχαν καμία ανάμιξη στο πραξικόπημα στην Τουρκία» εξηγεί στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image