23 Μαΐου 2019

Η ΝΔ βλέπει «δάκτυλο» κυβέρνησης στην άδεια Κουφοντίνα

Στα ύψη ανέβηκε το θερμόμετρο με αφορμή τη διήμερη άδεια που πήρε από τις φυλακές ο εκ των εγκεφάλων και εκτελεστών της «17 Νοέμβρη» Δημήτρης Κουφοντίνας. Η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει δάχτυλο της κυβέρνησης στην απόφαση.

«Δύο από τα τρία μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου της φυλακής υπάγονται στον υπουργό της Δικαιοσύνης» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, αφήνοντας σαφείς αιχμές για το ότι, αν ήθελε, ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μπορούσε να παρέμβει. Μετά την περίπτωση Ξηρού που βγήκε και δεν ξαναγύρισε στις φυλακές και συνελήφθη μετά από καιρό, ενώ προετοίμαζε νέα τρομοκρατικά χτυπήματα, οι αιτήσεις για άδειες ελέγχονταν πιο αυστηρά.

Το απόγευμα της Τετάρτης η Πειραιώς έκανε ένα βήμα παραπάνω. Με αφορμή τις εικόνες που έδειχναν τον γιο του Προέδρου της Βουλής να είναι μεταξύ αυτών που υποδέχθηκαν τον τρομοκράτη στην έξοδο των φυλακών και να έχει μια ζεστή, όπως φάνηκε, συνομιλία μαζί του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία στο υστερόγραφο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θα είχε ενδιαφέρον οι κατά τα άλλα λαλίστατοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας να μας πουν πώς σχολιάζουν ότι ο γιος του Νίκου Βούτση, ο καταδικασθείς για συμμετοχή του στους Πυρήνες της Φωτιάς Χρήστος Πολίτης και ο συνιδρυτής του Ρουβίκωνα Λάμπρος Γούλας βρέθηκαν σήμερα στον Κορυδαλλό για να πανηγυρίσουν την έξοδο του αρχιδολοφόνου της “17 Νοέμβρη”».

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε στα ερωτήματα των δημοσιογράφων «ουδέν σχόλιο», ενώ οι συνεργάτες του σχολίαζαν ότι δεν είναι απαραίτητο ο πατέρας να συμφωνεί στις απόψεις με τον γιο. Αναζωπυρώθηκε όμως η κριτική για τη στάση που επέδειξε ο Νίκος Βούτσης στην έφοδο του Ρουβίκωνα στη Bουλή και την εντολή που έδωσε να απελευθερωθούν.

Παρέμβαση εκτάκτως στη Bουλή έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έδωσε άδεια στον Κουφοντίνα στη χειρότερη δυνατή συγκυρία. «Πριν από τρεις μέρες, κάποια νέα παιδιά, Έλληνες αστυνομικοί που έκαναν τη δουλειά τους, δέχτηκαν πυροβολισμούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ» τόνισε. «Την ώρα που στα Εξάρχεια δημιουργείται μια νέα γενιά τρομοκρατών, με διασυνδέσεις με το κοινό ποινικό έγκλημα».

Κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει ξεκάθαρη θέση. «Τι σόι κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία είναι αυτή που ανέχεται σήμερα τους Ρουβίκωνες να εγκωμιάζουν τη δράση του Κουφοντίνα και την ίδια ώρα καταγγέλλει πρυτάνεις επειδή προσφεύγουν στην αστυνομία για να προστατευτούν από εγκληματίες και τραμπούκους!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος και στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. «Φοβάμαι ότι έχετε χάσει κάθε μέτρο και κάθε λογική» τόνισε. «Κάντε, επιτέλους, αυτό που πρέπει απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα. Η κοινωνία απαιτεί μηδενική ανοχή, όχι μόνο απέναντι στις πράξεις τρομοκρατίας, αλλά και απέναντι σε αυτούς που εγκωμιάζουν με τα λόγια τους τις πράξεις τρομοκρατίας».

Διάβασε τα ονόματα όλων -Ελλήνων, Αμερικανών και Βρετανών- όσων εκτελέστηκαν από τη «17 Νοέμβρη». «Στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των οικογενειών τους, οφείλουμε να φωνάξουμε δυνατά από κοινού ένα βροντερό “ΩΣ ΕΔΩ”».

Η Ντόρα Μπακογιάννη, που ο σύζυγός της Παύλος Μπακογιάννης εκτελέστηκε από τη “17 Νοέμβρη”, χαρακτήρισε την απόφαση να δοθεί άδεια στον Κουφοντίνα «άλλοθι της αριστεροσύνης της κυβέρνησης».

Σήμερα το βράδυ στις 10 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει συνέντευξη στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά στο ACTION24.Μενού
Responsive Menu Clicked Image