27 Μάϊου 2018

Η στρατηγική της ΝΔ την επομένη της ψήφισης των μέτρων

349e04569b974c4e9b8ebc49ceebb6feΣτην επόμενη ημέρα της ψήφισης των μέτρων της συμφωνίας, όπως αυτή διαμορφώνεται για την πραγματική οικονομία και τους πολίτες, εστιάζουν πλέον στη Νέα Δημοκρατία, ρίχνοντας το βάρος στη διαμόρφωση μίας αντιπολιτευτικής στρατηγικής που ουσιαστικά θα κινείται προς δύο κατευθύνσεις. Από τη μία, η οδός Πειραιώς θα συνεχίσει μέσα από δημόσιες παρεμβάσεις και στοχευμένες επαφές με κοινωνικές ομάδες να αναδεικνύει τη σφοδρότητα του δημοσιονομικού πακέτου της συμφωνίας συγκυβέρνησης-πιστωτών, με την αιχμή του κ. Μητσοτάκη περί «ιερής συμμαχίας» ανάμεσα στα δύο αυτά στρατόπεδα να στέλνει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες τόσο προς το εσωτερικό, όσο και προς το εξωτερικό της χώρας. Από την άλλη, η γαλάζια παράταξη θα πατήσει εμφατικά στο «πέρασμα» της δικής της ατζέντας και των θετικών μηνυμάτων που περιλαμβάνονται στον προγραμματικό της λόγο, με στόχο τη διαμόρφωση μίας ευρύτερης κοινωνικής πλειοψηφίας, η οποία και θα αποτυπωθεί στην κάλπη των επόμενων βουλευτικών εκλογών, όποτε κι αν αυτές πραγματοποιηθούν.

Η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά του Μεγάρου Μαξίμου και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, αποτελεί την πρώτη γεύση του…μπούσουλα που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μέχρι και το επόμενο κρίσιμο ορόσημο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο αυτό, οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη και των γαλάζιων βουλευτών σε Αττική και περιφέρεια θα ενταθούν, προκειμένου να αναλυθούν σε όλες τους τις διαστάσεις οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής της Κουμουνδούρου και του κόμματος Καμμένου, με τα ανοιχτά ζητήματα της καθημερινότητας, όπως αυτή σκιαγραφείται από τα μέτωπα της Υγείας, της πραγματικής οικονομίας, της δημόσιας ασφάλειας και της Παιδείας να παραμένουν στην προμετωπίδα της οδού Πειραιώς. Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαία, η αναφορά του κ. Μητσοτάκη, στη χθεσινή παρέμβασή του, σύμφωνα με την οποία Μέγαρο Μαξίμου και Αλέξης Τσίπρας «τιμωρούν» εκείνα τα κοινωνικά στρώματα που υποτίθεται ότι θα προστάτευαν. «Από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο. Δεσμεύσατε την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας. Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία», επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που κρατάει ψηλά το πολιτικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με το οποίο ο δρόμος της προοπτικής και της εξόδου από την κρίση περνάει μέσα από λιγότερους φόρους, μείωση των δαπανών του κράτους, αλλαγές στη δημόσια διοίκηση, με συμμάζεμα του κράτους και επενδύσεις.

Παρά το γεγονός πως ο κ. Τσίπρας επιχείρησε χθες να βάλει χαλινάρι στη σεναριολογία περί πρόωρης προσφυγής στην κάλπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει πως η γαλάζια οπτική περί της πολιτικής αλλαγής που έχει ανάγκη η Ελλάδα, για να μπει σε momentum επανεκκίνησης, μέσα από την υιοθέτηση επιθετικών μεταρρυθμίσεων, θα παραμείνει κορυφαία. «Εάν σας έχει απομείνει ελάχιστη πολιτική ευθιξία, σας προκαλώ και σας προσκαλώ να κάνετε αυτό που κάνατε και το 2015. Αφού ψηφίσετε τα μέτρα και τα αντίμετρα, να παραιτηθείτε. «Και δώστε το λόγο εκ νέου στον κυρίαρχο λαό», όπως είπατε το 2015. «Ώστε με την ψήφο του να αποφανθεί αν εκπροσωπήσατε τη χώρα με την αποφασιστικότητα και το κουράγιο που απαιτούσαν οι δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές», όπως είπατε το 2015. «Ο λαός με την ψήφο του να αποφανθεί ποιος και πώς μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στο δύσκολο αλλά επιτέλους ελπιδοφόρο δρόμο που ανοίγεται μπροστά μας», όπως είπατε το 2015. Σας προκαλώ λοιπόν, κάντε και τώρα το ίδιο. Δώστε τη δυνατότητα στον κυρίαρχο λαό να αποφασίσει ο ίδιος για μέλλον του. Ό,τι κάνατε το 2015, κάντε το και τώρα. Δώστε λοιπόν την ευκαιρία στους Έλληνες πολίτες να επιλέξουν», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, που έδειξε πως το επόμενο μείζον διακύβευμα θα είναι ανάμεσα «στην αλήθεια ή τα ψέματα, την προσδοκία των αλλαγών ή τον εφιάλτη της υπερφορολόγησης, τη δημιουργικότητα και την ανάπτυξη ή τη φτωχοποίηση».Uncategorized Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image