22 Ιανουαρίου 2019

Κεφαλογιάννη: Απουσιάζει το υπουργείο Πολιτισμού από την Κρήτη

Η τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, πραγματοποίησε σήμερα, 25 Μαΐου 2018, συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, και συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα που καταγράφονται στο νησί αναφορικά με την ανάδειξη του αρχαιολογικού αποθέματος και την προώθηση έργων πολιτισμού.

Η βουλευτής στηλίτευσε την «ολιγωρία και απουσία» του υπουργείου Πολιτισμού ειδικά ενώ ξεκινά η τουριστική περίοδος.

«Eίναι απαράδεκτο, εν μέσω τουριστικής περιόδου, χώροι υψηλής επισκεψιμότητας, όπως η Κνωσός, η Γόρτυνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και πολλά άλλα σημεία ιδιαίτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος, να λειτουργούν με κλειστά πωλητήρια και αναψυκτήρια, με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό και χωρίς ηλεκτρονικό εισιτήριο» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Είναι επίσης απαράδεκτη η ολιγωρία του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με τη λειτουργία των Μουσείων Μεσαράς, Χανίων και Αγίου Νικολάου. Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη στα έργα που εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας (ΠΕΠ), για τα οποία ήδη παρατηρούνται καθυστερήσεις από πλευράς του ΥΠΠΟΑ. Σημειώνεται, τέλος, ότι την ίδια αναβλητικότητα επιδεικνύει η αρμόδια Υπουργός και στο ιδιαιτέρως σημαντικό ζήτημα της ολοκλήρωσης της διαδικασίας ένταξης της Σπιναλόγκα στα μνημεία της UNESCO».

«Η ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της Κρήτης βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε έργα προβολής του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματός του νησιού. Είναι μεγάλη η ευθύνη της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού για το γεγονός ότι δεν προβαίνει στον απαιτούμενο και έγκαιρο προγραμματισμό για την ανάδειξη και υποστήριξη των αρχαιολογικών θησαυρών του νησιού» κατέληξε ο Όλγα Κεφαλογιάννη.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image