22 Ιανουαρίου 2019

Κεραμέως: Πανηγυρίζουν πρωτογενές πλεόνασμα ενώ υποφέρουν οι πολίτες

Δριμεία κριτική εις βάρος της κυβερνητικής πλειοψηφίας άσκησε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα ενώ ο πολίτης υποφέρει».

Μάλιστα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «η κυβέρνηση έχει έχει δεσμευτεί για: περικοπή συντάξεων από 1/1/2019, αφορολόγητο σε ιστορικό χαμηλό από 1/1/2020, πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως το 2022». Συμπλήρωσε δε, πως «η κυβέρνηση Σαμαρά το 2014 μείωσε τον φόρο στην εστίαση κατά 10 μονάδες, με αποτέλεσμα να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα».

«Παιδαριώδες λάθος της κυβέρνησης να θεωρεί ότι η αύξηση της φορολογίας θα αυξήσει και τα έσοδα», τόνισε η κ. Κεραμέως.

Πρωτοφανής η παραίτηση Σακελλαρίου

Ως πρωτοφανές σκηνικό χαρακτήρισε η κ. Κεραμέως την παραίτηση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκου Σακελλαρίου, καθώς, όπως είπε, σε όλα τα ευνομούμενα κράτη «υπάρχει διάκριση εξουσιών και εφαρμόζονται οι δικαστικές αποφάσεις».

«Αυτό που ζούμε τα τελευταία τρία χρόνια με τις δικαστικές Ενώσεις να καταγγέλλουν μία – μία τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη είναι πρωτοφανές», συμπλήρωσε.

«Πρωτοφανής στα χρονικά η παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ, η οποία εντείνει τις σκιές μεταξύ Κυβέρνησης και Δικαστικής Εξουσίας. Δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, ο τ. Πρόεδρος έχει καταδικάσει και στο παρελθόν την ωμή παρέμβαση στη δικαιοσύνη», κατέληξε η κ. Κεραμέως.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image