15 Φεβρουαρίου 2019

Κικίλιας: «Παριστάνετε τα καλά παιδιά» αλλά τρίζουν τα κόκαλα των προγόνων μας…

«Παριστάνετε τα «καλά παιδιά» ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», κατηγόρησε ο Βασίλης Κικίλιας την κυβέρνηση.

«Σε όλη τη διάρκεια της πολύχρονης διαμάχης μας με τους Σκοπιανούς, η χώρα μας πιέστηκε από τον διεθνή παράγοντα να παραχωρήσει στους βόρειους γείτονές μας ονόματα, σύμβολα, ταυτότητες και ιδιότητες που ανέκαθεν ήταν συνδεδεμένα με το ελληνικό Έθνος. Εσείς έχετε αποφασίσει να εξυπηρετήσετε τα συμφέροντα των Σκοπιανών και όσων έχουν κοινά συμφέροντα με αυτούς», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, μιλώντας στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ είπε: «Πώς αποδέχεσθε τα περί μακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας, όταν είχατε αγωνισθεί στο πλευρό του Ανδρέα Παπανδρέου για να μην υποχωρήσουμε ακριβώς σε αυτά;», ενώ έκανε σκληρή επίθεση στους Ανεξάρτητους Ελληνες, προτείνοντας να μετονομάσουν το κόμμα.

«Δεν έχετε καμιά σχέση ούτε με την ανεξαρτησία, ούτε με τον ελληνισμό. Είστε ανελλήνιστοι, που θα έλεγε και ο Καβάφης», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κικίλιας κάλεσε τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης τους, ως πρόσωπα και Ελληνες βουλευτές. «Να σας θυμίσω ότι το χρέος σας είναι προς την Πατρίδα, όχι προς τον αρχηγό σας», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

«Και προτού υπερψηφίσετε την επαίσχυντη και εθνικά επιζήμια συμφωνία που φέρνουν οι κ. Τσίπρας και Κοτζιάς, θυμηθείτε τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. Και οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image