25 Μαρτίου 2019

Κώστας Μπακογιάννης: Je suis Μπουτάρης

Με άρθρο-γνώμης στα Νέα της Δευτέρας, ο Κώστας Μπακογιάννης αναφέρεται στην επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, ξεκινώντας με τη λέξη-«κλειδί»: Μίσος. «Μοιάζει σαν τα τελευταία χρόνια να έχουμε πάρει ως κοινωνία ταχύρρυθμα μαθήματα στο μίσος. Εκπαιδευτήκαμε να μισούμε τον ΑΛΛΟΝ.»

«Ξεκινήσαμε από το να μισούμε τους ξένους και φτάσαμε να μισούμε ο ένας τον άλλον. Η επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη είναι η απεικόνιση αυτής της πραγματικότητας. Αυτό που με συγκλόνισε βλέποντας το βίντεο της επίθεσης είναι η σκηνή όπου ένας άντρας κυνηγάει να δείρει τον Μπουτάρη, κρατώντας αγκαλιά του την τρίχρονη (περίπου) κόρη του. Βρίζει και κουνάει τη γροθιά με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάει ένα μωρό.»

Και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας καταλήγει: «Όταν λέμε λοιπόν ότι καταδικάζουμε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, ας τολμήσουμε να είμαστε επιτέλους ξεκάθαροι: δεν καταδικάζουμε ΠΑΡΑ τα όσα λέει ο Μπουτάρης. ΠΑΡΑ τα όσα πιστεύει. Καταδικάζουμε ΕΠΕΙΔΗ έχει δικαίωμα να τα λέει. ΕΠΕΙΔΗ τα πιστεύει. Επειδή αν σκεφτόμαστε όλοι με τον ίδιο τρόπο, τότε δεν είμαστε μια ελεύθερη κοινωνία με προοπτικές για τα παιδιά μας, αλλά ένας οργουελικός φασιστικός εφιάλτης. Je suis Μπουτάρης, λοιπόν, ξεκάθαρα.»Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image