27 Μάϊου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Απόλυτη δέσμευση για μείωση φόρων και δαπανών για να πάρει μπρος η οικονομία

806b24ce-d0b3-43e0-86b5-ad2ba9d0c798Την απόλυτη δέσμευσή του στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, με παράλληλη μείωση των δαπανών, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και τον δημοσιογράφο κ. Αντώνη Σρόιτερ.

«Από τη στιγμή που εμείς θα προτάξουμε συγκεκριμένες και κοστολογημένες μειώσεις δαπανών, μπορούμε να μειώσουμε και φόρους. Πρέπει να γίνουν και τα δύο μαζί. Αυτό θα το κάνουμε. Η μείωση των φόρων, ειδικά των φόρων στις επιχειρήσεις είναι απολύτως επιβεβλημένη σήμερα» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και η προηγούμενη Κυβέρνηση είχε μειώσει μονομερώς φόρους. Ο Φ.Π.Α. στην εστίαση μειώθηκε χωρίς την έγκριση των πιστωτών… Είναι απολύτως απαραίτητο για να στείλω ένα μήνυμα επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας».

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, πέραν της μείωσης του Φ.Π.Α. στην εστίαση από το 23% στο 13%, είχε προχωρήσει στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 5%, καθώς και στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%.

Επίσης, είχε μειώσει κατά 30% την Έκτακτη Εισφορά Αλληλεγγύης και είχε δεσμευτεί να την καταργήσει οριστικά στις 31 Δεκεμβρίου 2016. Αντίθετα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τη διατήρησε για το 2017 και δεν έχει καμιά πρόθεση να την καταργήσει.

Οι ενέργειες αυτές της προηγούμενης Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την οικονομική ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών. Και αυτό, γιατί η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι μόνο η μείωση των φόρων μπορεί να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα και να αυξήσει με βιώσιμο τρόπο τα δημόσια έσοδα. Κάτι που τότε έγινε, δικαιώνοντας την απόφαση της τότε Κυβέρνησης.

Δυστυχώς, η ιδεοληπτική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αδυνατεί να αντιληφθεί πώς λειτουργεί η πραγματική οικονομία. Κάθε μέρα που παραμένει στην εξουσία, έχει ως συνέπεια νέα λουκέτα στην αγορά, που ασφυκτιά υπό το βάρος της υπερφορολόγησης.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στον ελληνικό λαό τη Συμφωνία Αλήθειας. Ένα κοστολογημένο, ρεαλιστικό οδικό χάρτη εξόδου από την κρίση, για να πάρει μπρος η οικονομία. Η υπερφορολόγηση έχει αποδειχθεί αναποτελεσματική και βυθίζει τη χώρα στο τέλμα. Απαιτείται μια επιθετική μείωση της φορολογίας με ταυτόχρονη μείωση των κρατικών δαπανών.

«Αυτά που έχουμε πει είναι κοστολογημένα. Δεν κοροϊδεύουμε. Θα πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι έχουμε ένα συνολικό σχέδιο για τη χώρα», είπε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση κάνει ακριβώς το αντίθετο. Με ευθύνη της Κυβέρνησης αυξάνονται συνεχώς οι κρατικές δαπάνες και οι φόροι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο ενιάμηνο του 2016, οι προϋπολογισμοί των ΔΕΚΟ και των Νομικών Προσώπων της Γενικής Κυβέρνησης έχουν πέσει έξω κατά 214.000.000 ευρώ!…Οικονομία
Μενού
Responsive Menu Clicked Image