26 Απριλίου 2019

Κυριάκος Μητσοτάκης για Novartis: Πολιτική σκευωρία και προσπάθεια να στηθεί παρακράτος στη Δικαιοσύνη

kiriakosΩς πολιτική σκευωρία και επιχείρηση να στηθεί παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στη Δικαιοσύνη κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η αξιωματική αντιπολίτευση αποχώρησε από την αίθουσα της Βουλής με τον πρόεδρο του κόμματος να λέει απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «μείνετε να ψηφίσετε με τη Χρυσή Αυγή».

Μεταξύ άλλων, ο κ.Μητσοτάκης, τον οποίο ο πρόεδρος της Βουλής Ν.Βούτσης, προσφώνησε ως Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, καλώντας τον στο βήμα, είπε:

Είχα μιλήσει για πολιτική σκευωρία. Είχα καταγγείλει το παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και το παρακράτος που επιχειρείται να στηθεί στην δικαιοσύνη. Ωμή παραβίαση των αρχών και κανόνων του κράτους δικαίου.

Με μεθοδεύσεις ενοχοποιήθηκαν και συκοφαντήθηκαν δύο τέως πρωθυπουργοί, ο ευρωπαίος επιτροπος ο διοικητής της ΤτΕ και 6 πρώην υπουργοί. Ηρθαν για δεύτερη φορά σε 3 μήνες να υπερασπιστούν την αθωότητά τους και για δεύτερη φορά ο κ Τσίπρας ενορχηστρωτής αυτής της σκευωρίας δεν είχε το θάρρος να καθίσει και να τους ακούσει. Κρύφτηκε στο γραφείο του.

Είχα προτείνει δράσεις συγκεκριμένες για την αντιμετώπιση των υποθέσεων στο χώρο του φαρμάκου. Δεν έγινε τίποτα.

Οι άθλιες συμμορίες συνεχίζουν την δράση τους εκμεταλλευόμενες τον πόνο των πολιτών λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης

Θα σταθώ στην πολιτική πτυχή της υπόθεσης. Στο πόρισμά της η κυβερνητική πλειοψοφία παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής.
Με όσα κάνετε και την γλώσσα που χρησιμοποιεί ακόμα και το ίδιο πρωθυπουργικό γραφείο δεν αποδέχεστε στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές. Θέλετε απροκάλυπτα να οδηγήσετε την χώρα σε εθνικό διχασμό.

Κρατάτε κάθε μέρα ζωντανή τη χειρότερη μορφή Αυριανισμού για να κρύψετε την ανεπάρκειά σας.

Ακόμα και σήμερα που μιλάμε για την σκευωρία της Νovartis εξυφαίνεται μια νέα σκευωρία ες βάρος του λαού. Είναι ψέματα τα περί τέλους μνημονίων όταν έχετε ψηφίσει μέτρα πολλών δισ. εως το 2022.

Είναι ψέματα τα περι δήθεν μεταμνημονιακής εποχής όταν έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στο ΦΠΑ στα νησιά και μείωση του αφορολόγητου.

Είναι ακόμα μεγαλύτερο ψέμα η δηθεν καθαρή έξοδος. Σας θυμάμαι στην φάση της εξαλλοσύνης το 2015και ζητούσατε τότε χρηματοδότηση χωρις μνημόνιο. Μετά από 3,5 χρόνια το συνονθύλευμα που κυβερνά οδηγεί την χώρα σε ένα ακόμα μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση. Μπράβο σας. Είναι ψέμα να μιλάτε. Θα λογοδοτήσετε στον ελληνικό λαό για τις επιλογές σας.

Aν πιστεύετε σε καθαρή έξοδο να πάτε σε εκλογές

Η χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης είναι ευκαιρία για να κριθεί η θητεία σας. Αν πιστεύετε σε καθαρή έξοδο να πάτε σε εκλογές. Αν υπερηφανεύεται για ότι έχει κάνει ας το αναζητήσει στην κρίση των πολιτών. Αν αναζητεί καθαρή έξοδο ας αναζητήσει την καθαρή απάντηση των πολιτών.
Έχουμε προτείνει εδώ και 2 χρόνια το σπάσιμο των ,μεγάλων περιφερειών όπως είναι η Β Αθηνών αλλά και η δυνατότητα ψήφου των ομογενών.
Δεν έχω άλλο τρόπο να σας φέρω στην Βουλή να τοποθετηθείτε επί του θέματος αν και εκκρεμεί 18 μήνες πρόταση νόμου της ΝΔ, καταθέτω αίτημα προ ημερησίας συζήτησης με μόνο αίτημα την ψήφο των ομογενών. Θέλετε δεν θέλετε θα έρθετε να μιλήσετε γι αυτό.

Σας προκαλώ και σας προσκαλώ να πείτε: γιατί αρνείστε την ψήφο στους ομογενείς και τους Έλλήνων που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν;

Ελπίζω, ότι θα κάνετε το σωστό. Αν δεν το κάνετε και είναι το πιο πιθανό, θα το κάνουμε εμείς την επόμενη ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές.

Οι εκλογές δεν θα αργήσουν. Κανείς, ούτε ο Τσίπρας πιστεύουν ότι οι εκλο0γές θα γίνουν στο τέλος της θητείας. Τα διλήμματα είναι ξεκάθαρα: εμείς δημιουργούμε πλατιά κοινωνική συμμαχία που προτάσσει την αλήθεια απέναντι στο ψέμμα, την ασφάλεια απεναντι στο φόβο.

Δεν συμβιβαζόμαστε. Η επιστροφή στην κανονικότητα που διαφημίζει ο κ. Τσίπρας σε προεκλογικά σποτ δεν είναι τίποτε άλλο από παράταση της παρακμής.

Εχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης να ηγούμαι της ΝΔ. Πολίτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι η χώρα χρειάζεται αναγέννηση. Δεν ζητώ από τους πολίτες εθνική συστράτευση, αλλά εθνική συμπόρευση. Χρειαζόμαστε ενότητα του έθνους.

Το έργο δεν θα είναι εύκολο. Συριζα και ΑΝΕΛ επιδιώκουν να αφήσουν καμμένη γη.

Εχουμε όραμα και ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image