20 Απριλίου 2018

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όχι στον αυθαίρετο περιορισμό της ενημέρωσης

mitsotakis esieaΤην ανάγκη να διασφαλιστεί η πολυφωνία και η ελεύθερη ενημέρωση των πολιτών, εξέφρασε μιλώντας με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκαθάρισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί πλήρως το ψηφιακό φάσμα με την ύπαρξη πολλών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας και να μην ισχύσει ο αυθαίρετος περιορισμός τους από την Κυβέρνηση.

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι εργαζόμενοι σε Μέσα Ενημέρωσης κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους, επειδή η Κυβέρνηση αποφάσισε ότι πρέπει να δοθούν μόνο τέσσερις τηλεοπτικές άδειες, διαμορφώνοντας ένα ολιγοπώλιο στην ενημέρωση.

Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι ο νόμος Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες θα καταργηθεί και η κανονικότητα θα επανέλθει, μέσω της αποκατάστασης του αποφασιστικού ρόλου του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, όπως άλλωστε προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Η θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεκάθαρη: Περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια σημαίνει περισσότερη δημοκρατία, περισσότερα χρήματα, περισσότεροι εργαζόμενοι.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή τους χαρακτηρισμούς του Υπουργού Αναπληρωτή Υγείας κ. Παύλου Πολάκη προς την Ευαγγελία Τσικρίκα και τον Παύλο Τσίμα, καταδίκασε την πρακτική της στοχοποίησης δημοσιογράφων από Υπουργούς της Κυβέρνησης.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image