25 Μαρτίου 2019

«Μίλησε» η Δούρου μετά από 13 ημέρες για τους νεκρούς

Rena-DourouΔεκατρείς μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική που στοίχισε τη ζωή σε 88 ανθρώπους στο Μάτι, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δίνει την πρώτη της συνέντευξη παραδεχόμενη ότι «κανείς δε μπορεί να λέει ότι «τα κάναμε όλα σωστά» όταν υπάρχουν νεκροί», αλλά χωρίς ωστόσο να ζητάει συγγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων και τους εκατοντάδες πολίτες που τραυματίστηκαν και έχασαν τα σπίτια τους.

Η κ. Δούρου σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «Κανείς δε μπορεί να λέει ότι ‘τα κάναμε όλα τέλεια’ όταν υπάρχουν νεκροί. Αυτό όμως συμβαίνει σε κάθε τραγωδία στον τόπο μας. Ισχυριζόμαστε ότι τα κάνουμε όλοι όλα τέλεια. Όμως, ο αριθμός των νεκρών λέει άλλα».

Υποστηρίζει δε ότι η Περιφέρεια Αττικής βοήθησε την Πυροσβεστική σε ότι της ζητήθηκε «καθώς οι Περιφέρειες και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα δεν έχουν επιχειρησιακές αρμοδιότητες στην κατάσβεση της φωτιάς. Δώσαμε υδροφόρες, μηχανήματα έργου, λεωφορεία. Κηρύξαμε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης την Ανατολική και Δυτική Αττική».

Αναφορικά με την εκκένωση στο Μάτι παραδέχεται η κ. Δούρου ότι «εισήγηση για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, γραπτή, προφορική, με sms, με φαξ, με mail, δεν έγινε ποτέ σε καμιά υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής. Στο ερώτημα γιατί δεν έγινε, δε μπορώ να ξέρω».

Και συνεχίζει αναφέροντας ότι «όσοι έχουμε θέσεις ευθύνης, και μπορεί να αισθανόμαστε αδικημένοι, με την έννοια αυτού που λέγεται στην καθομιλουμένη ‘μου έτυχε η στραβή στη βάρδια μου’, οφείλουμε να αναλάβουμε ευθύνες. Και αυτό σημαίνει πέρα από την ανάληψη της ευθύνης και -ενδεχομένως- την τιμωρία, σκληρή δουλειά. Δουλειά με έμπρακτα αποτελέσματα».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image