23 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης για Σκοπιανό: Ο Καμμένος θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης για το Σκοπιανό περιμένει η Νέα Δημοκρατία, για να τοποθετηθεί για τη στάση της στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, όπως δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα πρέπει να γνωρίζουμε ποια είναι η επίσημη θέση της πλειοψηφίας. Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει τίποτα. Όταν τοποθετηθεί επίσημα η Κυβέρνηση, δια του πρωθυπουργού, εκφράζοντας και τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, θα μπορέσουμε και εμείς να τοποθετηθούμε επί της λεπτομέρειας της όποιας λύσης τελικά διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση» δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο capital.gr.

«Δεν υπάρχει λόγος να δώσουμε παραπάνω συνέχεια σε αυτή τη συζήτηση μέχρι να ενημερωθεί επίσημα τουλάχιστον η Αξιωματική Αντιπολίτευση για το πραγματικό διακύβευμα αυτών των διαπραγματεύσεων. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση, σε αντιδιαστολή με το τι συνέβαινε σε άλλες εποχές. Αναμένουμε, λοιπόν, από την Κυβέρνηση την ενημέρωση, όποτε κρίνει αυτή ότι πρέπει να την παράσχει στα Κόμματα της Αντιπολίτευσης, και την τελική κυβερνητική γραμμή» και προσθέτει: «σε όλες αυτές τις συμφωνίες ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες. Θα πρέπει, λοιπόν, να δούμε όχι απλά το πλαίσιο, αλλά και την όποια συνολική συμφωνία καταφέρει η Κυβέρνηση».

«Θα κάνει τα πάντα για την καρέκλα ο Καμμένος»
Αναφερόμενος στην στάση του Πάνου Καμμένου αναφορικά με το ενδεχόμενο να έρθει μια λύση που θα περιέχει σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προορισμό, εκτιμά ότι εν τέλει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ «θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου να παραμείνει στην καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. Θα επιδείξει μία μεγάλη πολιτική ευλυγισία και σε αυτό το ζήτημα, όπως και σε πολλά άλλα».

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να περικοπούν οι σχολικές εκδρομές στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει πως «ο στόχος μας θα έπρεπε να είναι να δίνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε παιδιά να ταξιδεύουν στο εξωτερικό και όχι να κάνουν το ακριβώς ανάποδο. Και κυρίως να δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά από φτωχότερες οικογένειες. Και πολλές φορές οι σχολικές εκδρομές είναι ένας τέτοιος τρόπος για να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά τον κόσμο έξω από την Ελλάδα. Είναι μια επιστροφή στο παρελθόν και σε κλειστές λογικές, πασπαλισμένη με μια ταξική ρητορική, η οποία με βρίσκει ριζικά αντίθετο».

Ταυτόχρονα εξαπολύει επίθεση κατά του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι για τη δήλωσή του αναφορικά με το τι κάνουν οι μαθητές στις εκδρομές στο εξωτερικό: «Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη χυδαιότητα του κυρίου Ζουράρι και πραγματικά μου κάνει εντύπωση πώς άνθρωποι οι οποίοι εκφέρουν έναν τέτοιο πολιτικό λόγο έχουν κυβερνητική θέση. Αυτό είναι κάτι που αφορά τον κύριο Τσίπρα και όχι εμένα».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image