19 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: Πήρατε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσετε ελάχιστα στην άλλη

«Δουλειά σας είναι να διεκδικείτε μικρότερα πλεονάσματα και όχι να χαίρεστε όταν τα πλεονάσματα είναι μεγαλύτερα από όσο είχατε συμφωνήσει», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, για την διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

«Όσο για το μέρισμα τα πράγματα είναι απλά: Η κυβέρνηση πήρε πολλά από τη μία τσέπη για να δώσει ελάχιστα στην άλλη», σημείωσε ακόμη.

«Λέτε ότι μοιράζετε 1,4 δισ. Στην πραγματικότητα το κοινωνικό μέρισμα είναι τα 720 εκατομμύρια. Λέτε ότι το υπερπλεόνασμα προέρχεται από την ανάπτυξη. Όχι μόνο δεν υπάρχει υπερπλεόνασμα λόγω ανάπτυξης αλλά υπάρχει υπερφορολόγηση επειδή πέφτετε έξω στους στόχους για την ανάπτυξη», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Δηλητηριάσατε την κοινή γνώμη, καλούσατε τον κόσομο να μην πληρώνει ΕΝΦΙΑ, λέγατε στους πολίτες πως έρχεται σεισάχθεια. Και πάνω από όλα πολεμούσατε οποιαδήποτε επένδυση. Ο κ. Τσίπρας προσωπικά δεν έλεγε στους επενδυτές να μην επενδύσουν γιατί θα χάσουν τα χρήματά τους;», ανέφερε επίσης.

Αναφερόμενος στην τραγωδία στη δυτική Αττική, ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε: «20 νεκροί και ούτε μία παραίτηση. Η αρμόδια περιφερειάρχης προσφεύγει στην δικαιοσύνη. Ο πρωθυπουργός έφυγε για την Σουηδία. Ο υπουργός Υποδομών δεν έκρινε σκόπιμο να γυρίσει από την Αμερική. Δεν είστε μόνο ανίκανοι, είστε και ανάλγητοι».Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image