15 Φεβρουαρίου 2019

Μητσοτάκης σε Γιούνκερ: Δεν μας δεσμεύει το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ έχει δική της αναπτυξιακή πρόταση

mitsotakisz708Η επόμενη ημέρα του προγράμματος, το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και η διευθέτηση του χρέους κυριάρχησαν στην συνάντηση που είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι, δεν τον δεσμεύει το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς η ΝΔ έχει επεξεργαστεί πλήρως της δική αναπτυξιακή πρόταση η οποία στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και μέσω της μείωσης της φορολογίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη προώθησης των μεταρρυθμίσεων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε τους λόγους για τους οποίους η ΝΔ είναι μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η χώρα το επόμενο διάστημα με τις αλλαγές που γίνονται στην ΕΕ.

Στην συνάντηση που διήρκησε 40 λεπτά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη διευθέτησης του κόστους εξυπηρέτησης του ελληνικού Δημοσίου χρέους. Ζήτησε από τον Πρόεδρο της Κομισιόν να προχωρήσει η διευθέτηση, χωρίς προϋποθέσεις, καθώς πρόκειται για μια υπόσχεση των πιστωτών που εκκρεμεί από το Νοέμβριο του 2012. Την απόφαση αυτή, μάλιστα, είχε λάβει τότε το Eurogroup με επικεφαλής τον Ζαν Κλωντ Γιουνκερ.Πολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image