14 Δεκεμβρίου 2018

Μπακογιάννη: Δεν πιστεύουμε σε κοινωνία επιδοματούχων

«Τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Δηλαδή, χάθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια.

Δειλά βγαίνουμε από την ύφεση της τελευταίας διετίας, όμως με επίδοση αναιμική, που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υπερβεί οριακά το 1%, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για 2,7%» τόνισε μεταξύ άλλων η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017.

Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ επενδύσεις, φορολογική επανάσταση και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – και υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων, ούτε στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, η τομεάρχης της ΝΔ, είπε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πραγματικά φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις. «Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπλοκάρονται επενδύσεις εξαιτίας της κυβερνητικής διγλωσσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι δεν αντέχει να χάσει και άλλο χρόνο. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται να πιστέψουμε στους Έλληνες επιχειρηματίες, να δώσουμε έμφαση στους μικρομεσαίους και να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα που βαλτώνουν» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η ΝΔ βλέπει την Ελλάδα με αισιοδοξία, όπως αξίζει στη χώρα και στους Έλληνες».Ελλάδα
Μενού
Responsive Menu Clicked Image