15 Φεβρουαρίου 2019

ΝΔ κατά Τσίπρα για τα νέα μέτρα το 2018 και τον «συναρχηγό» Καμμένο

Στα ύψη ανεβάζει το πολιτικό θερμόμετρο ο «προϋπολογισμός της λιτότητας» για το 2018, όπως τον αποκάλεσε η ΝΔ, αλλά και οι συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο και τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο για λαθρεμπόριο μεσάζοντα Βασίλειο Παπαδόπουλο που εμφανίζεται σε συμφωνίες πωλήσεων πολεμικού υλικού σε διάφορες αραβικές χώρες.
«Έως τώρα, δυστυχώς, κάθε φορά που συζητούσαμε για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, το πρώτο πράγμα που ερχόταν στο μυαλό των πολιτών ήταν η αύξηση της φορολογίας και οι περικοπές στις συντάξεις» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα EU Observer. «Η λιτότητα δεν πρέπει να συγχέεται με τις μεταρρυθμίσεις» συνέχισε. «Έχουμε πολύ μεγάλη λιτότητα στην Ελλάδα και πολύ λίγες μεταρρυθμίσεις».
Οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2019, όπως είπε, αλλά πιθανόν να γίνουν νωρίτερα. «Με το τρέχον πρόγραμμα στήριξης να λήγει το επόμενο καλοκαίρι και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ηγείται ενός εύθραυστου συνασπισμού ανάμεσα στον ριζοσπαστικά αριστερό ΣΥΡΙΖΑ και το δεξιό κόμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να γίνουν εντός του επόμενου έτους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Καμιά εκλογική μάχη δεν είναι δεδομένη» συνέχισε. «Είμαι βέβαιος, όμως, ότι θα επικρατήσουμε και θα νικήσουμε με σημαντική διαφορά, αλλά και πάλι θα είναι ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος».
Ερωτηθείς εάν συμφωνεί με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί ότι η Ελλάδα «χτίζει ένα success story», σημείωσε ότι «ένα πολύ μεγάλο ποσοστό Ελλήνων πιστεύουν ότι η χώρα κινείται στη λάθος κατεύθυνση. Όταν αυτό αλλάξει, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πραγματικό success story» είπε. «Το 2015 θα μπορούσαμε να είχαμε βγει από το πρόγραμμα μέσω μιας προληπτικής γραμμής. Τώρα, μπαίνουμε στο 2018 και ζούμε την ημέρα της μαρμότας».

Νέα μέτρα!
Μία μέρα μετά την ψήφιση στη Βουλή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο η κυβέρνηση απέδωσε στην υπεραπόδοση της οικονομίας και η ΝΔ στην άγρια υπεροφορολόγηση, ήρθε η κατάθεση του προϋπολογισμού του 2018 να επιβεβαιώσει την αντιπολίτευση.

Η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση Τσίπρα ότι ενώ θα διανείμει 1,4 δισ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα το 2017, φέρνει νέα μέτρα το 2018, ύψους 1,9 δισ. ευρώ.Κι αυτό γιατί θα επιβληθούν νέες περικοπές στο ενιαίο μισθολόγιο, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις και τα οικογενειακά επιδόματα, κατάργηση του ΕΚΑΣ και της έκπτωσης φόρου για ιατρικές εξετάσεις, επέκταση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, φόρος διαμονής, πρόσθετες επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

«Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει συνολικά 27 νέους φόρους και 21 περικοπές συντάξεων και κοινωνικών επιδομάτων, έχει μειώσει δύο φορές το αφορολόγητο, έχει αυξήσει τους πιο άδικους έμμεσους φόρους και δημιούργησε τη γενιά των 360 ευρώ» τονίζει η Πειραιώς και θέτει θέμα αλλαγής οικονομικής πολιτικής, η οποία προϋποθέτει πολιτική αλλαγή και νέα διακυβέρνηση.

Η ΝΔ καταγγέλει επίσης την κυβέρνηση ότι η φετινή υπέρβαση του δημοσιονομικού στόχου δεν οφείλεται στο ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης. Αυτός «ψαλιδίζεται» για μία ακόμη φορά, στο 1,6% αντί 2,7% της αρχικής πρόβλεψης. «Είναι το αποτέλεσμα της συνειδητής, ανελέητης, φορολογικής και ασφαλιστικής κυβερνητικής επιδρομής και της εσωτερικής στάσης πληρωμών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

«Πονοκέφαλος» ο Καμμένος
Σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στην Πειραιώς για τη γραμμή με την οποία θα κινηθεί η ΝΔ την Πέμπτη στη Βουλή στη συζήτηση για τη σκοτεινή υπόθεση πώλησης πολεμικού εξοπλισμού δεκάδων εκατομμυρίων μέσω του «μεσάζοντα» Βασίλειου Παπαδόπουλου, κάτι που απαγορεύεται από τον νόμο.
«Καταθέσαμε και νέα ερώτηση στη Βουλή για τις παράνομες πωλήσεις αμυντικού υλικού από τον κ. Καμμένο» δήλωσε την Τρίτη η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη. «Ο κ. Τσίπρας κρύβεται και σιωπά εδώ και 16 μέρες» τόνισε. «Πόσο χρόνο χρειάζεται άραγε ο πρωθυπουργός για να αντιληφθεί ότι ο συναρχηγός του είναι αναμεμειγμένος σε σκάνδαλο πρώτου μεγέθους;».

Η Πειραιώς βάζει στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, διότι οι προξενικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει για τον Βασίλειο Παπαδόπουλο, αλλά δεν εισακούστηκαν. Το θερμό ραντεβού είναι την Πέμπτη, οπότε θα συζητηθούν προηγούμενες ερωτήσεις της ΝΔ για το «εξώφθαλμα προκλητικό σκάνδαλο», όπως το χαρακτηρίζει.
Την τελευταία ερώτηση μαζί με την αίτηση κατάθεσης εγγράφων κατέθεσαν ο τομεάρχης Άμυνας Βασίλης Κικίλιας και ο αναπληρωτής του Αναστάσης Δημοσχάκης με αφορμή τα νέα δημοσιεύματα που αποκαλύπτουν την παράνομη πώληση αμυντικού υλικού από τον κ. Πάνο Καμμένο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα το 2015 χωρίς την έγκριση του ΚΥΣΕΑ. Όπως αναφέρουν, την 27-4-2015, στην επιτροπή Άμυνας της Βουλής, ο Π. Καμμένος εισηγήθηκε την πώληση 300 αεροπορικών βομβών τύπου ΜΚ-82 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Από τα δημοσιεύματα του Τύπου προκύπτει όμως ότι:
-Ο αριθμός των βομβών ΜΚ-82 που εξήχθησαν-επωλήθησαν ήταν 1000 και όχι 300,
-Δεν υπήρχε διακρατική ή άλλη συμφωνία-σύμβαση για την πώληση,
-Δεν υφίστατο έγκριση από το ΚΥΣΕΑ κ.λπ.
Επιπρόσθετα, τα εν λόγω δημοσιεύματα αναφέρουν ότι λόγω έλλειψης διακρατικής συμφωνίας-σύμβασης, τα ΗΑΕ προέβησαν σε δωρεά 78 εκατομμυρίων ευρώ προς το ελληνικό Δημόσιο και από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους 2017 περίπου υφίσταται ετεροχρονισμένη έγκριση του ΚΥΣΕΑ στη διακρατική συμφωνία ή δωρεά.
Από τον Π. Καμμένο ζητούν εξηγήσεις για όλα αυτά τα θέματα καθώς και όλα τα σχετικά έγγραφα.Μενού
Responsive Menu Clicked Image