23 Μαΐου 2019

ΝΔ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΜΑΙΜΟΥ» ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: «Προσφεύγουμε στο ΕΣΡ – Επικαλείστε εταιρεία-φάντασμα»

Σε σφοδρή αντιπαράθεση για τις δημοσκοπήσεις φαίνεται ότι οδηγούνται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, μετά το «non paper» του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε λόγο για «κατάρρευση του δημοσκοπικού αφηγήματος της ΝΔ».

Βασιζόμενοι στο γεγονός ότι στο «non paper» που εξέδωσε, η Κουμουνδούρου επικαλείται στοιχεία δημοσκόπησης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης (σ.σ. πρόκειται προφανώς για την Common View, η οποία διενήργησε τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του news247.gr -η σχετική ανάρτηση έχει «κατέβει» από την εν λόγω ιστοσελίδα), κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν, δίχως να κατονομάζουν την εταιρεία: «Η παρέα του Μεγάρου Μαξίμου για μεγάλο διάστημα κατήγγειλε συλλήβδην τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Τώρα βγάζει non paper, χρησιμοποιώντας στοιχεία μιας άγνωστης εταιρείας εκτός συστήματος πιστοποίησης, εκτός ΣΕΔΕΑ, εκτός οποιουδήποτε έλεγχου, χωρίς καμία παρουσία και εκπροσώπηση».
«Η προπαγάνδα τους δεν έχει όρια. Η Νέα Δημοκρατία αύριο προσφεύγει στο ΕΣΡ, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση της νομιμότητας στην διεξαγωγή και δημοσιοποίηση των δημοσκοπήσεων» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.Μενού
Responsive Menu Clicked Image