SelectedΠολιτική

ΝΔ: Κατάργηση του νόμου Παππά και μετά λειτουργία του ΕΣΡ

nd-708_110«Η μεγάλη πλειονότητα των Ελλήνων γνωρίζει ότι ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός και ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες απαξιωμένος πολιτικά, νομικά και ηθικά» αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Η Νέα Δημοκρατία από θέση αρχών, είναι υπέρ της λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, με πλήρεις τις αρμοδιότητές του, όπως προβλέπει το Σύνταγμα.

Συνεπώς, η λειτουργία του Ε.Σ.Ρ. έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση την κατάργηση του νόμου Παππά, που οδήγησε στη μη εφαρμογή των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του».

Οι δηλώσεις Κωστή Χατζηδάκι για το ΕΣΡ

Στη διάσκεψη των Προέδρων με θέμα τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που όπως γνωστοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν η ΝΔ θα συμβάλει στη συγκρότηση νέου ΕΣΡ ή θα κρατήσει τη στάση που είχε την προηγούμενη φορά ο Κωστής Χατζηδάκης απάντησε:

«Δεν έχουμε κανέναν λόγο να είμαστε απέναντι στη συγκρότηση του ΕΣΡ. Αν είδατε τη θέση μας στο θέμα της Αρχής Προστασίας των Δεδομένων ή στο θέμα της επιλογής του νέου Συνηγόρου του Πολίτη θα δείτε πως βρέθηκε λύση διότι και από την πλευρά της κυβέρνησης υπήρχε άλλο πνεύμα. Αν λοιπόν δεν έλθουν με την προηγούμενη πρόταση, για να συνεννοούμαστε οι 7 στους 9 ήταν Συριζαίοι, δεν ανταποκρινόταν η πρόταση στο πνεύμα του Συντάγματος. Αν έλθουν λοιπόν με άλλη λογική εδώ είμαστε για να το συζητήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θεραπεύονται τα προβλήματα του νόμου Παππά».

Στο ερώτημα αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σκοπεύει στη συζήτηση συγκρότησης του ΕΣΡ να το συνδέσει με τα προβλήματα που επικαλείται στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρώτος αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Αφήστε να δούμε τι θα φέρει η κυβέρνηση και τι θα έχει αποφασίσει μέχρι τότε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό που θέλω να κρατήσουμε όλοι στη μνήμη μας είναι ότι η ΝΔ δεν είναι “κολλημένη” με το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ. Η κυβέρνηση αντίθετα δεν είχε το πνεύμα που θα έπρεπε προκειμένου να διευκολύνει κι ένα καινούργιο ξεκίνημα. Κι αντί να έχουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα στην τηλεόραση έχουμε οπισθοδρόμηση. Έχουμε λιγότερους εργαζομένους, έχουμε λιγότερα έσοδα από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και θα έχουμε εντονότερο το φαινόμενο της διαπλοκής διότι θα έχουμε λιγότερη πολυφωνία και λιγότερο ανταγωνισμό. Τέσσερα κανάλια και όχι 7 ή 8».

Διαβάστε ακόμη

Περισσότερα στην κατηγορία: Selected