20 Ιουνίου 2018

ΝΔ: Κατατέθηκε η πρόταση για Eξεταστική της υπόθεσης Noor1

ImageHandler (2)Κικίλιας: Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση – Όσες δεκαετίες και να περάσουν ο Τσίπρας δεν θα αποφύγει να έρθει η αλήθεια στο φως – Οι ενέργειες που έχουν γίνει προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών – Να διερευνηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες

Την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ώστε να διερευνηθεί η εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στην υπόθεση με το ναρκοπλοίο Noor 1, κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία.

Η πρόταση υπογράφεται από σύσσωμη την ΚΟ της ΝΔ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά η Εξεταστική να διερευνήσει την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, «εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: «Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε σήμερα, Πέμπτη 6 Ιουλίου πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να διερευνήσει την εμπλοκή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες».

Στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνονται συγκεκριμένα γεγονότα και καταγράφονται καίριας σημασίας ερωτήματα, η διερεύνηση των οποίων καθιστά αναγκαία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Υπογραμμίζεται, μάλιστα, ότι ενώ ο ίδιος ο κ. Καμμένος ζήτησε – μιλώντας στη Βουλή – τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής».

Καταλήγοντας η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει ανάμεσα στα άλλα:

«Εν όψει όλων των ανωτέρω, και με δεδομένο ότι ο κ. Καμμένος έχει ζητήσει ήδη τη σύσταση ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης, τα ζητήματα που πρέπει να απασχολήσουν τη Βουλή των Ελλήνων μέσω σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, είναι: α) Η πραγματική έκταση και τα γνήσια κίνητρα της εμπλοκής του Π. Καμμένου ή / και ενδεχομένως και άλλων μελών της Κυβερνήσεως στην υπόθεση αυτή, β) Η έκταση της παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης κατά την επιτέλεση του έργου της, με τη δημιουργία συνθηκών ενοχοποίησης ιδιωτών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα πολιτικά σχέδια του συγκεκριμένου Υπουργού ή / και της Κυβέρνησης και οι σχέσεις των πολιτικών προσώπων τόσο με την Εισαγγελική λειτουργό όσο και με το Λιμενικό υπάλληλο, και γ) Η διασφάλιση απονομής Δικαιοσύνης κατ’ ανεπηρέαστη κρίση των λειτουργών της στη συγκεκριμένη υπόθεση ώστε να διαλευκανθεί αυτή πλήρως και να υπάρξει ορθή και δικαία κρίση επί όλων των ζητημάτων.

Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει να διερευνηθούν υπό το φως των διατάξεων του Συντάγματος και των νόμων, καθώς προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών, αναδύουν δε τόσο πολιτικές ευθύνες για τη διενέργεια και τα αληθή κίνητρα των παρεμβάσεών αυτών εκ μέρους των εμπλεκομένων προσώπων, όσο και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες αυτών (ενδεικτικά: κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος, ηθική αυτουργία στα αδικήματα αυτά).

Για όλους τους ανωτέρω λόγους, αιτούμαστε τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 144 του Κανονισμού της Βουλής και προσβλέπουμε στη στήριξη του αιτήματος μας από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και να αποκαλυφθούν όλες οι σκοτεινές πτυχές αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης».

Στην Πειραιώς είχαν αποφασίσει την υποβολή σχετικού αιτήματος, εκτιμώντας ότι «η αρνητική στάση της κυβέρνησης θα την εκθέσει στα μάτια της κοινής γνώμης», καθώς «θα καταδείξει τον φόβο από την αποκάλυψη της αλήθειας», η οποία, όπως σχολιάζουν, «αργά ή γρήγορα θα έρθει στο φως».

«Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος θα αναθεωρήσουν την άποψή τους και δεν θα καταψηφίσουν αυτή την Εξεταστική. Διότι αν το κάνουν, θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι», είναι η άποψη που εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τα ερωτήματα για τις αλλεπάλληλες συνομιλίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου με τον κρατούμενο ισοβίτη είναι αμείλικτα», ανέφερε εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Γνώριζε ο κ. Τσίπρας τη δράση του υπουργού του;», είναι το ερώτημα που θέτουν από το γαλάζιο επιτελείο. «Αναμένουμε από την κυβέρνησή του την αποδοχή της πρότασης του Κυριάκου Μητσοτάκη για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Noor 1, για να λάμψει η αλήθεια», καταλήγουν στην Πειραιώς.

Κικίλιας: Η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση

Σε ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας είπε πως η ΝΔ θα κάνει τα πάντα για την πλήρη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης τονίζοντας πως «η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει ό,τι μπορεί για να συσκοτίσει αυτή τη δύσοσμη υπόθεση». «Όσες δεκαετίες και να περάσουν ο Τσίπρας δεν θα αποφύγει να έρθει η αλήθεια στο φως» σημείωσε ο κ. Κικίλιας για να προσθέσει πως οι ευθύνες δεν παραγράφονται. «Οι ενέργειες που έχουν γίνει προδίδουν παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης κατά παράβαση της διακρίσεως των κρατικών λειτουργιών. Να διερευνηθούν και ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες» είπε ο κ. Κικίλιας.

Δείτε το βίντεοΠολιτική
Μενού
Responsive Menu Clicked Image